Checul cu lămâie este un desert foarte simplu de făcut și gustos. Echilibrul dintre gustul dulce și cel acrișor este perfect, așa că acest chec este desertul perfect dacă preferați deserturile mai puțin dulci. Aroma de lămâie se simte foarte puternic, datorită sucului, dar mai ales cojii de lămâie.
Alături de tarta cu lămâie și plăcinta cu cremă de lămâie, checul cu lămâie are un gust fresh, aromat și poate fi un desert perfect când aveți poftă de ceva dulce și rapid de făcut.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 2 lămâi
- 50 ml ulei
- 50 ml apă
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.Radeți coaja de lămâie și stoarceți zeama într-un bol. Separați ouăle și bateți albușurile spumă, cu un praf de sare. Amestecați gălbenușurile cu zahărul, uleiul și apa și mixați până când se topește zahărul. Turnați zeama și coaja de lămâie peste.
Amestecați separat făina cu praful de copt și încorporați în amestecul de gălbenușuri. Puneți și spuma de albuș peste și amestecați bine, cu o spatulă sau o lingură.
Turnați totul într-o formă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Poftă bună!