Un chec racoritor, cu lamaie si iaurt, pentru cafeaua de dimineata.

Chec cu iaurt
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 1 cana de unt, la temperatura camerei
  • 2 cesti zahar
  • 3 oua, la temperatura camerei
  • 1 lingurita extract de lamaie
  • 2 1/4 cesti de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 230g iaurt cu aroma de lamaie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 165C. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu faina.

2. Se freaca untul si zaharul intr-un castron mare, cu un mixer electric, pana cand capata o culoare palida si o consistenta cremoasa. Se adauga ouale, pe rand, apoi extractul de lamaie.

3. Se adauga faina, praful de copt si sarea. Alternativ, se adauga faina si iaurtul. Se amesteca pana cand compozitia este omogena.

4. Se toarna in tava pregatita. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 60 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute in tava, apoi se intoarce pe un platou si se raceste complet.