Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată - o combinație de ingrediente sănătoase și delicioase, perfectă pentru un mic dejun sau o gustare.
Clătitele vegane sunt ușor de făcut, cu făină de hrișcă fără gluten. Sunt servite cu un sos de ciocolată sănătos făcut cu tahini și curmale, fiind perfecte pentru brunch sau pentru un mic dejun vegan.
Spre deosebire de clătitele tradiționale, pentru acestea nu se folosesc ouă și nici făină rafinată. Însă, sunt foarte gustoase și la fel de nutritive. Hrișca, făina de bază, este bogată în proteine, fibre, diverse minerale și fitonutrienți puternici.
Tocmai de aceea, aceste clătite din cereale integrale sunt delicioase, sățioase, arătoase și complet sănătoase! Și mai mult, sunt ideale și pentru copii.
Rețeta de clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată
Ingrediente
Pentru clătite
- 150 grame de făină de hrișcă
- 75 de grame de făină de orez
- 1 lingură de faină de arorut
- 240 ml de lapte de orez sau de soia
- 360 ml de apă
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de semințe de in măcinate
- ulei pentru prăjit
Pentru sosul de ciocolată
- 120 grame de tahini sau alt unt de nuci/semințe
- 3 linguri de lapte de migdale sau de soia
- 2 linguri de sirop de arțar
- 115 grame de curmale
- 25 grame de pudră de cacao
Mod de preparare
Cum se fac clătitele cu hrișcă
Preîncălziți o tigaie de fontă sau o altă tigaie antiaderentă, la foc mediu. Ungeți tava cu ulei de cocos (sau alt tip de ulei pentru prăjit). Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați-le până se omogenizează.
Turnați câte puțin din aluat în centrul tigăii fierbinți, lăsându-l să se întindă spre exterior pentru a crea o clătită (stratul trebuie să fie subțire). Gătiti aproximativ 4 minute, apoi întoarceti de pe o parte pe alta și mai lăsați la foc încă 2 minute aproximativ.
După aceea, puneți clătita pe un platou și acoperiți-o cu un prosop pentru a se păstra caldă.
Repetați acest proces cu tot aluatul rămas. Serviți clătitele cu sos de ciocolată (rețeta de mai jos), fructe tăiate, nuci prăjite și sirop de arțar.
Cum se face sosul de ciocolată
Puneți ingredientele într-un robot de bucătărie și amestecați până se omogenizează. Dacă este necesar, puteți adăuga mai mult lapte de soia ori de migdale.
Transferați sosul într-un bol mic sau într-un borcan, iar dacă vă mai rămâne, păstrați-l la frigider timp de 3 zile.