O reteta de peste pe care o vei indragi pe loc, o alternativa usoara, de vara la fish&chips.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 500g cartofi noi, feliati
- 1litru supa de pui
- 4linguri de ulei de masline
- 4 dovlecei, felii groase
- 1 lamaie - coaja rasa
- suc de lamaie
- 100ml smantana
- patrunjel, tocat
- 4 fileuri groase de cod
- 2 linguri faina
- felii de lamaie
Mod de preparare
1. Se pun cartofii intr-o cratita, cu supa si se fierb timp de 6-7 minute. Se scurg, rezervand supa si se lasa deoparte. Intre timp, se incalzeste jumatate din uleiul de masline intr-o tigaie mare, neacoperita, la foc mediu. Se prajesc dovleceii, adaugand coaja de lamaiei, pana capata o culoare aurie. Se adauga cartofii, smantana si 100 ml din supa rezervata si se da in fiert. Se adauga sucul de lamaie si patrunjelul.2. Se pune uleiul ramas intr-o alta tigaie, la foc mediu, se trec fileurile de cod prin faina si se prajesc timp de 2-3 minute pe fiecare parte pana sunt usor aurii. Se servesc imediat, cu amestecul de cartofi si dovlecei si cu felii de lamaie.