Cod Cu Curry Si Cocos
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 4 x 200g fileuri de cod
  • 1/4 lingurita pudra de curry
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 1 lingura coriandru maruntit
  • Pentru sosul de curry si cocos:
  • 50g ceapa maruntita
  • 3 catei de usturoi
  • 1 buc de 3cm ghimbir
  • 1 ardei iute, fara seminte
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita pudra de chilli
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita turmenic
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingurita mustar boabe
  • 50g smantana
  • 100ml lapte cocos
  • 1/2 lingurita zahar
  • 12 frunze curry

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Pentru sosul curry, se pun ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute si bulionul intr-un blender si se amesteca pana devine o pasta fina. Se adauga pudra de chilli, sarea, piperul negru si turmenicul, apoi se amesteca din nou.

2. Se incalzeste uleiul de nuca de cocos intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga boabele de mustar si imediat cum se crapa, se adauga pasta de curry. Se lasa pe foc timp de 2-3 minute. Se adauga smantana, laptele de cocos, zaharul si frunzele de curry. Se fierb usor timp de 15 minute. Se asezoneaza si se lasa deoparte.

3. Se asezoneza codul cu putina sare, piper si pudra de curry. Se incalzeste 1 lingura de ulei de cocos intr-o tigaie, se adauga codul si se prajeste timp de 4 minute sau pana cand devine auriu. Apoi se transfera tigaia la cuptor si se mai lasa timp de 4-5 minute.

4. Cand este gata, se serveste cu sosul de curry langa si se decoreaza cu frunze de coriandru.