O reteta cu arome proaspete pentru o cina usoara.

Cod Cu Sos Curry, O Reteta Cu Arome Proaspete Pentru O Cina Usoara
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 4 x 200g file de cod
  • 1/4 lingurita pasta de curry
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 1 lingura coriandru proaspat, tocat
  • Pentru sosul de curry:
  • 50g ceapa
  • 3 catei de usturoi, felii
  • ghimbir
  • 1 ardei iute rosu, fara seminte
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita de turmeric
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 300ml supa de legume
  • 100ml lapte de cocos
  • 1/2 lingurita zahar
  • 12 frunze proaspete curry

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Pentru sosul curry, se pune ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute si pasta de tomate intr-un bol si se amesteca cu un mixer pana cand se transforma intr-o pasa fina. Se adauga boia, sare , piper negru si turmenic, apoi se amesteca din nou.

2. Se incalzesc 2 linguri de ulei de cocos intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga semințele de mustar si imediat ce incep sa sara, se adauga pasta de curry. Se gateste timp de 2-3 minute. Se adauga supa de legume, lapte de cocos, zahar si frunze de curry. Se fierbe usor de 15 minute. Se asezoneaza si se pastreaza la cald, in timp ce se gateste pestele.

3. Se asezoneaza fileurile de cod cu putina sare, piper si pudra de curry. Se incalzeste olingura de ulei cocos intr-o tigaie. Se adauga fileurile de cod si se prajesc timp de 4 minute sau pana cand devin aurii. Se transfera intr-o tava so se baga la cuptor timp de 4-5 minute.

4. Se pune, din nou, sosul de curry foc mic. Se scoate codul din cuptor, apoi se servesc, alturi orez, cu sos de curry si coriandru tocat.