Impresionează cu trandafiri din mere, un desert elegant și surprinzător de simplu! Urmează rețeta noastră pas cu pas pentru un efect vizual spectaculos și un gust delicios.

Trandafiri din mere. Desertul elegant și simplu de preparat

Dacă ai poftă de ceva dulce și vrei să faci o surpriză celor dragi, ți-am pregătit o rețetă ușoară și cu efect wow: trandafiri cu mere. E perfectă când vrei să impresionezi, dar fără bătăi de cap. O să folosim ingrediente simple, aluat foietaj și un măr roșu, și o să vedem cum se transformă într-un desert de efect.

Nu-ți face griji, nu e nevoie să fii expert în bucătărie. Tot ce-ți trebuie e puțin chef de a încerca ceva nou și puțină răbdare. O să trecem prin pașii rețetei, de la taierea mărului până la scoaterea desertului din cuptor. Plus, sucul de lămâie și pudra de budincă de vanilie o să dea un gust special merelelor și aluatului.

Și dacă vrei să schimbi puțin gustul, îți arăt cum poți folosi gem de caise în loc de cremă. Asta e partea faină la gătit: poți să improvizezi și să ajustezi rețetele cum îți place.

Rețeta de trandafiri din mere

Preparare 20 minute
Gătire 45 minute
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • o foaie de aluat foietaj
  • un măr roșu mediu, tăiat în felii subțiri
  • 3 linguri de pudră de budincă de vanilie instant
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 120 mililitri de apă
  • zahăr pudră pentru presărat

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius și pregătește șase forme de brioșe. Taie mărul în felii subțiri în formă de semilună, apoi pune-le într-un castron rezistent la microunde cu apa și sucul de lămâie. Ar trebui să fie suficientă apă pentru a acoperi merele în timp ce se gătesc, așa că mai adaugă apă dacă trebuie.

Pune feliile de mere în cuptorul cu microunde, la putere maximă, timp de trei minute. Când sunt gata, scurge-le și pune-le deoparte.

Taie foia de aluat foitaj în patru benzi lungi și egale. Întinde o linguriță de cremă în mijlocul primei fâșii. Așază apoi feliile de mere suprapuse peste marginea superioară a benzii de aluat. Îndoaie fâșia de patiserie în jumătate pe toată lungimea. Semilunele de mere ar trebui să stea chiar în afara pliului.

Acum, înfășoară într-un sul strâns fâșia de aluat cu felii de mere. Pune sulul într-una dintre formele de brioșe din tavă pentru a-și păstra forma. Formează încă cinci astfel de suluri, apoi pune-le la cuptor pentru 40 - 45 de minute. Când sunt gata, presară-le cu zahăr pudră și servește-le. Altfel, ai putea folosi gem de caise în loc de cremă în interiorul acestor trandafiri.

Idei de servire

Odată scoși din cuptor și presărați cu puțin zahăr pudră, sunt gata de pus pe masă. Sunt perfecți așa cum sunt, calzi, cu aluatul crocant și merele puțin caramelizate.

Îi poți servi ca desert după o masă principală sau ca un tratament special la ceaiul de după-amiază. Dacă ai musafiri, pune-i pe un platou frumos și lasă-i să fie vedeta mesei. Sunt atât de arătoși încât cu siguranță vor atrage toate privirile.

Și dacă vrei să adaugi un strop în plus, încearcă să-i servești cu o cupă de înghețată de vanilie sau cu un pic de frișcă. Contrastul între cald și rece e minunat. Sau, dacă ești fan cafea sau ceai, sunt perfecți lângă o cană aburindă.