Aceasta reteta italiana combina mamaliga cremoasa cu carne de porc suculenta, inabusita in gremolata cu un sos de lamaie, usturoi si ierburi.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 4 cotlete de porc
- 1 1/2 linguri ulei de masline
- 200g ricotta
- 1/2 lamaie - sucul
- 100g parmezan ras fin
- 200g malai pentru mamaliga
- unt
- Pentru gremolata:
- 2 lamai - coaja rasa
- 2 catei mari de usturoi, tocati marunt
- o legatura patrunjel, tocat marunt
- 3 linguri ulei de masline extra-virgin
Mod de preparare
1. Pentru a face gremolata, se amesteca toate ingredientelor impreuna intr-un castron. Se asezoneaza, se perie cotletul de porc cu jumatate din cantitate si se pune deoparte restul.2. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se prajeste cotletul timp de 4-5 minute pe fiecare parte, pana este gata. Se scot si se pun deoparte timp de 5 minute.
3. Se pune ricotta intr-un castron si se adauga sucul de lamaie, 20g de parmezan. Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat. Se pune deoparte.
4. Se pun 800ml de apa la fiert intr-o cratita medie. Se toarna incet malaiul si se amesteca rapid. Se lasa sa fiarba mamaliga pentru cateva minute, amestecand, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga unt si restul de parmezan, apoi se asezoneaza bine.
5. Se imparte mamaliga in farfurii, apoi se pun cotletele deasupra si se acopera cu gremolata. Se amesteca restul de gremolata in sosul de lamaie si ricotta si se pune o lingura de sos pe farfurie.