Nimic nu se compară cu o friptură fragedă, rumenită pe grătar, cu un sos care să o complimenteze perfect. Dacă nu aveți la îndemână un sos care să se potrivească, puteți apela la un truc simplu: unt aromatizat cu usturoi și ierburi. Îl puteți prepara și păstra mai multe zile la frigider sau la congelator. 

Se potrivește de minune cu carnea de vită, porc sau cu un file de pește. Secretul este să îl puneți peste bucata de carne cât aceasta este încă fierbinte, pentru a se topi. În acest fel, aromele se vor combina perfect.

Cremă de unt cu usturoi și ierburi aromatice
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 5 căței de usturoi
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • busuioc proaspăt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei. Curățați ceapa verde și tocați-o cât puteți de fin. Tocați și pătrunjelul și busuiocul foarte mărunt. Zdrobiți cățeii de usturoi.

Puneți toate ingredientele, cu sare și piper după gust, într-un mojar sau bol. Amestecați energic, până când se formează o pastă și toate ingredientele s-au omogenizat.

Puneți crema de unt într-o folie de plastic și rulați cât mai strâns. Păstrați la frigider sau la congelator, sub formă de baton. Tăiați câte o bucată și puneți-o deasupra fripturii sau peștelui, imediat după ce le-ați gătit, cât timp sunt încă fierbinți.

Untul se va topi frumos și aromele se vor combina perfect.