O rețetă foarte ușoară de cotlete de porc la tigaie suculente și gustoase, cu unt și o crustă crocantă de ierburi.
Cotletele de porc cu os se condimentează pur și simplu și se prăjesc în tigaie până când devin perfect fragede. Aromate cu un simplu unt cu ierburi, acest preparat este ușor de gătit, deși pare foarte sofisticat!
Cu această rețetă delicioasă, masa este gata în câteva minute!
De ce să alegi această rețetă cotlete de porc
- Cotletele de porc sunt accesibile, simplu de preparat și suficient de versatile pentru a merge cu orice fel de garnituri.
- Un cotlet de porc cu os are multă savoare și este fraged și suculent, iar pentru prepararea mesei aveți nevoie de doar câteva ingrediente.
- Cotletele de porc la tigaie sunt un antreu elegant și au o aromă deosebită.
- Acest fel de mâncare are condimente simple pe care probabil le aveți deja prin bucătărie!
Ingredientele necesare pentru cotlet de porc la tigaie
- Ulei - În această rețetă folosim ulei vegetal, deoarece are un punct de ardere mai mare decât uleiul de măsline și rumenește mai bine friptura. Uleiul de floarea-soarelui sau uleiul de porumb sunt opțiuni bune.
- Cotlete de porc - Alegeți cotlete de porc cu os, de dimensiuni egale și cu o grosime de aproximativ 4 până la 6 cm. Cotletele mai subțiri se gătesc mai repede și nu vor avea aceeași crustă crustă ca cele mai groase (dar tot au un gust minunat)!
- Condimente - Am asezonat aceste cotlete foarte simplu cu sare și piper negru pentru a împiedica alte condimente să se ardă în timpul procesului de prăjire. Rozmarinul și cimbrul se adaugă în timp ce carnea se odihnește. Alte condimente blânde, cum ar fi salvie, măghiran, oregano sau un strop de piper alb în orice combinație vor funcționa bine.
Cum se prepară cotletele de porc la tigaie
Aceste cotlete delicios de suculente și fragede sunt foarte ușor de făcut. Dacă aveți o tigaie din fontă, acesta este un moment excelent pentru a o folosi!
- Încălziți uleiul într-o tigaie mare.
- Se condimentează cotletele de porc (conform rețetei de mai jos) și se prăjesc pe ambele părți în uleiul încins. Reduceți focul și continuați să gătiți până când carnea este gata.
- Luați tigaia de pe foc și adăugați untul și ierburile în tigaie în timp ce carnea de porc se odihnește.
- Puneți cu lingura puțin sos de unt peste cotlete înainte de a le servi.
Sfaturi pentru cotlete de porc fragede
- Uscați cotletele pentru a îndepărta excesul de umiditate. Acest lucru ajută la aderența condimentelor și, în plus, se vor rumeni mai bine.
- Puneți cotletele de porc în saramură dacă timpul permite, acest lucru este opțional, dar adaugă aromă și ajută la frăgezirea cărnii. Uscați cotletele după ce le scoateți din saramură. Vor avea nevoie de mai puțină sare.
- Asigurați-vă că tigaia este fierbinte înainte de a adăuga carnea de porc - cea mai bună este cea din fontă!
Rețeta de cotlete de porc la tigaie
Ingrediente
- 2 cotlete cu os, de 4 cm grosime, 350 gr fiecare
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1/4 linguriță de sare și piper
Pentru untul cu ierburi aromate
- 3 linguri de unt
- 1/2 linguriță de cimbru uscat sau 1,5 lingurițe de cimbru proaspăt
- 1/2 linguriță de rozmarin uscat sau 1,5 lingurițe de rozmarin proaspăt
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt, opțional
Mod de preparare
Combinați untul, cimbrul și rozmarinul într-un bol mic. Dați deoparte.
Uscați cotletele de porc cu un prosop de hârtie și asezonați-le generos cu sare kosher și piper.
Încălziți uleiul într-o tigaie (cea mai bună este cea din fontă) la foc mediu-mare.
Adăugați cotletele de porc și rumeniți-le timp de 2 minute sau până devin aurii. Întoarceți cotletul și rumeniți-l timp de 2 minute până se rumenește.
Reduceți focul la mediu și continuați să gătiți cotletele încă aproximativ 6-8 minute, întorcându-le la nevoie, sau până când acestea ating o temperatură internă de 68-70 de grade în cea mai groasă parte a cotletului.
Scoateți cotletele din tigaie și puneți-le pe o farfurie pentru a se odihni. Adăugați untul cu ierburi în tigaia încinsă și amestecați bine. Lăsați să se gătească timp de aproximativ 1 minut. Se adaugă usturoiul tocat mărunt, dacă se folosește, și se gătește până când usturoiul începe să-și lase aroma.
Se pune untul din tigaie peste cotlete și se servește.
Trucuri pentru cele mai bune cotlete de porc la tigaie
- Dacă timpul permite, puneți cotletele de porc la saramură timp de câteva ore. Dacă folosiți saramură, reduceți cantitatea de sare presărată pe carnea de porc.
- Această rețetă este pentru cotlete cu os care au o grosime de aproximativ 4 cm. Dacă cotletele sunt mai subțiri sau mai groase, este posibil să fie necesar să se ajusteze timpul de gătire.
- Uleiul vegetal are un punct de ardere mai ridicat și o aromă ușoară, este preferatul nostru pentru a rumeni cotletele.
- Este foarte important să nu gătiți prea mult. Temperatura acestora va continua să crească cu 2-3 grade în timp ce se odihnesc.
- Lăsați cotletele să se odihnească cel puțin 5 minute înainte de a le servi. (Scoateți-le din tigaie, deoarece căldura din tigaie va continua să le gătească).
Cum se păstrează resturile
Păstrați cotletele de porc rămase într-un recipient etanș în frigider timp de până la 3 zile. Reîncălziți-le pe aragaz sau în cuptorul cu microunde.
Feliați-le și adăugați-le la un sandviș cu carne de porc sau puneți-le peste un pat de verdețuri pentru un prânz energizant! Congelați cotletele de porc răcite în pungi cu fermoar timp de până la 4 săptămâni.