O reteta bogata si cremoasa de curry de dovleac, perfecta pentru zilele de iarna.

Curry de dovleac si arahide
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2 linguri unt de arahide
  • 1 lingura de bulion
  • 1 lime - coaja si sucul
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingurita de zahar
  • coriandru proaspat
  • 2 ardei rosii, fara seminte
  • 4 catei de usturoi
  • 1cm bucata de ghimbir proaspăt
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 cepe rosii, taiate subtire
  • 800g dovleac, decojit si taiat in bucati
  • 400ml lapte de nuca de cocos

Mod de preparare

1. Se pune untul de arahide intr-un castron, cu 200 ml de apa fierbinte si se amesteca pana cand se dizolva. Se adauga bulion, coaja de lime si sucul, sosul de soia si zahar. Se pune deoparte.

2. Se scot frunzele de coriandru si se lasa deoparte. Se taie tulpinile cat de fin se poate, impreuna cu ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul.

3. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajeste ceapa timp de cateva minute. Se adauga dovleacul si se caleste cateva minute, amestecand tot timpul. Se adauga amestecul de ardei iute si, peste 1 minut, se adauga laptele de nuca de cocos. In cele din urma, se incorporeaza amestecul de unt de arahide. Se gateste timp de 15-20 minute, pana cand sosul se ingroasa usor si dovleacul este fiert. Se condimenteaza, se decoreaza cu frunze de coriandru si se serveste cu orez fiert.