Timp total 45 minute
Ingrediente
- 2 linguri de unt de arahide
- 1 lingurita pasta de tomate
- 1 lime - coaja si sucul
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingurita zahar
- coriandru proaspat
- 2 ardei iuti
- 4 catei de usturoi
- 1cm ghimbir proaspat
- 2 linguri ulei vegetal
- 2 cepe rosii, taiate in felii subtiri
- 800g dovleac, fara seminte, taiat cubulete
- 400ml lapte de cocos
Mod de preparare
1. Se amesteca untul de arahide intr-o cana cu 200 ml de apa fierbinte, pana se dizolva. Se adauga bulionul, coaja de lime si sucul, sosul de soia si zaharul. Se pune deoparte.2. Se iau frunzele de coriandru si se pun deoparte. Se taie tulpinile cat mai fin posibil, impreuna cu ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul.
3. Se incalzeste uleiul intr-un wok sau si se prajeste ceapa pentru cateva minute. Se adauga dovleacul si, timp de cateva minute, se prajeste. Se adauga amestecul de ardei iute, apoi laptele de cocos. Se agita, apoi se adauga amestecul de unt de arahide. Se gatesc la foc mic mare timp de 15-20 de minute, pana cand sosul s-a ingrosat usor si dovleacul este fraged. Se condimenteaza dupa gust. Se decoreaza cu frunze de coriandru si se serveste cu orez fiert.