O friptura de vita cu aroma delicioasa de scortisoara si cardamom.
Timp total 3 ore și 45 minute
Ingrediente
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 cepe medii, feliate
- 2 linguri de ghimbir proaspat, ras
- 8 catei de usturoi, zdrobiti intr-o pasta
- 1 baton de scortisoara
- 4 ardei iuti, feliati
- 6 pastai de cardamom
- 1 lingurita piper negru boabe
- 1 lingurita cuisoare
- 1 kg carne de vita, cubulete
- 400g conserva rosii tocate
- 1 lingura pudra de curry
- 1 lingura coriandru
- 1 lingura garam masala
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare, la foc mediu. Se adauga ceapa si se caleste foarte bine, amestecand, pana cand marginile incep sa se caramelizeze (aproximativ 8-10 minute). Se adauga ghimbirul si usturoiul, apoi scortisoara, ardeiul iute, cuisoarele, boabele de piper si cardamom. Se adauga 100ml de apa rece si se fierbe, amestecand, timp de 2 minute.2. Se asezoneaza carnea de vita, se mareste focul la aragaz, apoi se adauga in tigaie si se prajeste pe toate partile. Se acopera si se fierbe, la foc mic, timp de 45 de minute sau pana cand marginile sunt usor uscate.
3. Se adauga conserva de rosii, pudra de curry, coriandru si garam masala, impreuna cu 500ml de apa. Se condimenteaza cu sare, se amesteca, apoi se acopera si se fierbe timp de inca 30 de minute, la foc foarte mic.
4. Se ia capacul si se fierbe timp de inca 1 ora si 30 de minute, la foc mediu. Se serveste cu lamaie stoarsa deasupra.