Nu trebuie sa te chinui cu orele in bucatarie pentru a obtine un desert aromat, iar reteta de dovleac copt cu sirop de arțar este o combinatie perfecta de dulce si sarat.

Dovleac copt cu sirop de artar
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 900g dovleac
  • 65g unt topit
  • 85ml sirop de artar

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se curata dovleacul, se taie felii si se pun bucatile intr-o tava. Se perie cu unt topit. Se coc timp de 20 de minute.

2. Intre timp, se amesteca siropul de artar in untul ramas si se pun la foc foarte mic, amestecand ocazional.

3. Se scoate tava din cuptor si se perie fiecare bucata cu amestecul de sirop de artar. Se presara cu sare si piper si se mai lasa la cuptor timp de inca 20-25 de minute, periind la fiecare 5 minute cu amestecul de sirop de artar, pana cand se caramelizeaza usor pe margini.