Rețetele cu dovlecel sunt printre cele mai fresh pe care le puteți prepara vara. Este o legumă deloc pretențioasă, care se gătește repede și care poate fi savurată într-o mulțime de feluri. 

Dacă aici am vorbit despre dovlecelul pane clasic, cu crustă de făină, ou și pesmet, astăzi vă propunem o variantă mult mai simplă, inspirată din bucătăria grecească, de dovlecei crocanți, tăvăliți doar prin făină. 

În rețeta originală, acești dovlecei se numesc Kolokythakia tiganita și sub această denumire îi puteți găsi în meniurile restaurantelor și tavernelor grecești. 

Dovlecel pane în stil grecesc (Kolokythakia tiganita)
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 3 linguri făină
  • sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Curățați dovlecelul și tăiați-l în felii foarte subțiri. Puneți feliile într-un bol și presărați peste ele un strat generos de sare.

Transferați feliile de dovlecel într-o strecurătoare, pentru că își vor lăsa destul de multă apă. Lăsați așa o jumătate de oră, după care puteți folosi și prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de apă de pe feliile de dovlecei.

Puneți uleiul la încins și dați feliile de dovlecel prin făină. Prăjiți la foc mediu, până când devin crocante. Scoateți pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie, pentru a se scurge excesul de ulei.

Serviți cu sos tzatziki sau cu salata preferată.

Poftă bună!