Acesti dovlecei crocanti, cu sos delicios cu iaurt, merg perfect pe post de starter pentru mesele in familie.
![Dovlecei Pane In Stil Grecesc, Cu Tzatziki](https://cdn.temananc.ro/tm/f/864x514/adm01/3aJjG98eKlrEtPkSu1bABDn6TWiI0Zqd.jpg)
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 300g dovlecei
- 110g faina
- 1/2 lingurita de sare
- 5 linguri ulei de masline
- 2 albusuri de ou
Pentru tzatziki:
- 1/2 castravete mari
- 250g iaurt grecesc
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 8 cepe verzi, tocate marunt
- 1 lingura de marar proaspat, tocat
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingurita de otet de vin alb
Mod de preparare
1. Se taie dovleceii, in felii de 6-7mm grosime. Se pun intr-un castron cu putina sare, se intind pe hartie de bucatarie, apoi se lasa sa se scurga aproximativ 30 de minute. Se cerne faina intr-un castron si se adauga 1/2 lingurita de sare. Se face o adancitura in centru, apoi se adauga 5 linguri de ulei de masline si 150ml de apa rece. Treptat, se incorporeaza faina pentru a face un aluat neted. Se lasa deoparte.2. Pentru tzatziki, se cojeste jumatate din castravete si se da pe razatoare. Se stoarce excesul de lichid. Se pune iaurtul intr-un castron si se adauga castravetele, usturoiul, ceapa verde, mararul, uleiul de masline, otetul, sarea si piperul, dupa gust.
3. Se incalzeste uleiul la 190C (sau pana cand o bucata de paine se rumeneste in 20 de secunde).
4. Se bat albusurile de ou intr-un castron pana devin usor rigide, apoi se incorporeaza, cu atentie, in aluat. Se trec feliile de dovlecel prin aluat, apoi se prajesc timp de 2 minute pana cand sunt aurii. Se scurg pe hartie de bucatarie, se presara usor cu putina sare si se servesc cu tzatziki.