Dovleceii pane de post sunt o gustare sau o garnitură delicioasă. Copți în cuptor sau prăjiți în tigaie se prepară în foarte puțin timp și sunt plini de savoare.

Dovlecei pane de post, la cuptor sau prăjiți în tigaie

Pentru chipsurile noastre delicioase de dovlecei pane, aveți nevoie pur și simplu de câteva ierburi uscate, pesmet și un lapte vegetal. Serviți-le cu un sos vegan, hummus sau sos ranch, sau ca într-un wrap vegan, sandvișuri, burgeri sau alături de tofu.

Dovlecelul este un ingredient delicios. Folosit ca o legumă, dovlecelul este de fapt un fruct, din aceeași familie cu castraveții. Gustul său ușor dulce îl face foarte ușor de inclus în preparate, deoarece poate prelua aroma condimentelor pe care le folosiți. Dovlecelul se caramelizează bine și este gustos atunci când este fiert, înăbușit, copt, gătit la grătar sau prăjit.

Un dovlecel mare, cu o greutate de aproximativ 320 de grame, are doar 55 de calorii și 1 gram de grăsime, dar 57,8 grame de vitamina C, adică 64% din doza zilnică recomandată.

Pentru rețeta noastră, puteți folosi orice tip de dovlecel. Folosiți orice fel de pesmet sau, pentru o crustă mai ușoară, folosiți pesmet panko. Chipsuri de dovlecei pane pot fi fie coapte la cuptor, fie ușor prăjite la tigaie în puțin ulei. Un vârf de cuțit de sare asezonată este perfectă pentru această rețetă.

Rețeta de dovlecei pane de post la cuptor

Preparare 10 minute
Gătire 15 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii, tăiați în felii de 1 cm grosime
  • 100 de grame de pesmet
  • 1/2 linguriță de condimente italiene
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de praf de ceapă
  • 1/4 linguriță de sare condimentată
  • 80 ml lapte de soia sau alt lapte vegetarian

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade și ungeți ușor o tavă cu ulei de măsline.

Într-un bol mare, combinați pesmetul, condimentele italiene, pudra de usturoi, pudra de ceapă și sarea condimentată.

Treceți fiecare felie de dovlecel prin laptele de soia, apoi prin amestecul de pesmet condimentat, presând ușor pentru a se acoperi uniform.

Aranjați feliile de dovlecei pane într-un singur strat pe foaia de copt.

Coaceți la cuptor timp de 5 până la 10 minute sau până când sunt ușor crocante.

Întoarceți bucățile de dovlecel și coaceți-le pentru încă 5 minute. Se servesc imediat.

Cum faceți dovlecei pane prăjiți la tigaie

Dacă preferați, puteți, de asemenea, să prăjiți dovleceii pane în tigaie, deși această tehnică necesită mai mult ulei:

  • Încălziți o tigaie la foc mare.
  • Adăugați 1 sau 2 linguri de ulei vegetal și rotiți pentru a acoperi tigaia.
  • Adăugați feliile de dovlecel și prăjiți-le timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
  • Prăjiți dovleceii în mai multe tranșe pentru a nu supraaglomera tigaia, folosind mai mult ulei dacă este necesar.