O reteta plina de legume cu frunze verzi, ideale pentru buna functionare a organismului si este si ieftina de preparat.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- Unt
- 2 linguri ulei de masline
- 2buc praz
- 100g baby spanac
- 150g mazare congelata
- 10 oua
- 100ml lapte
- frunze de busuioc
- 150g frunze de salata mixta
- 1/2 lamaie - sucul
Mod de preparare
1. Se topeste untul si 2 linguri de ulei intr-o cratita. Se taie prazul in rondele, se adauga in cratita si se caleste timp de aproximativ 7 minute, amestecand, pana se inmoaie.2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se adauga spanac si mazare peste praz. Se gatesc timp de 2-3 minute, pana cand spanacul este fraged. Se asezoneaza.
3. Se bat ouale cu laptele intr-un castron si se asezoneaza. Se adauga peste legume, condimentand cu frunze de busuioc (rupte). Se agita scurt pentru a distribui uniform.
4. Se baga la cuptor timp de 20-25 de minute pana se intareste. Se raceste timp de cateva minute, apoi se rastoarne pe o farfurie. Se condimenteaza frunzele de salata cu suc de lamaie si ulei de masline, se asezoneaza si se serveste cu frittata.