Descoperă cum să prepari paste penne cu pui, bacon și spanac, un fel de mâncare delicios și sățios.

Paste cu pui, bacon și spanac

De multe ori, simplitatea și genialitatea bucătăriei italiene se îmbină pentru a crea feluri de mâncare care sunt mai mult decât suma părților lor. Acesta este și cazul pastelor cu pui și bacon, un fel de mâncare care îmbină într-un mod armonios și delicios paste penne cu bacon și carnea de pui.

O porție de paste cremoase cu carne de pui și bacon este tot ce vă trebuie în serile în care nu aveți chef să petreceți prea mult timp în bucătărie și în care simțiți nevoia de puțin alint culinar.

Hrănitoare, sățioase și foarte gustoase, pastele cu pui și bacon e pregătesc foarte ușor și într-un timp scurt.

Rețeta de paste cu pui, bacon și spanac

Preparare 15 minute
Gătire 15 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 285 de grame de paste penne, fierte până când sunt al dente
  • Două bucăți de piept de pui, tăiate felii
  • 4 felii de șuncă sau bacon
  • 80 de grame de spanac
  • 360 de mililitri de smântână pentru gătit
  • Sare, după gust
  • Piper, după gust
  • Două lingurițe de condimente italiene
  • O linguriță de paprică sau boia de ardei
  • Doi căței de usturoi, tocați mărunt
  • 4 roșii mici, tăiate în cubulețe
  • 100 de grame de parmezan ras, plus mai mult pentru servire
  • O jumătate de linguriță de fulgi de ardei roșu, plus ceva mai mult pentru decor, opțional
  • 3 linguri de pătrunjel proaspăt tocat, pentru decor

Mod de preparare

Începeți prin a prăji feliile de bacon într-o tigaie adâncă, până când acestea devin crocante. Apoi, scoateți-le pe prosoape de hârtie. Ulterior, tăiați-le în bucăți potrivite.

După aceea, tăiați bucățile de piept de pui în felii. Puneți carnea la prăjit în aceeași tigaie în care ați prăjit baconul și condimentați-o cu sare, piper, condimente italiene și paprică sau boia de ardei. Gătiț-o până când nu mai este roz în interior.

Apoi, adăugați cei doi căței de usturoi tocați mărunt și gătiți-i până când se înmoaie. Adăugați și spanacul și roșiile și gătiți-le până când spanacul își reduce mult volumul.

Ulterior, adăugați smântâna, parmezanul și fulgii de ardei roșu și aduceți întreaga compoziție la punctul de fierbere.

Separat, fierbeți pastele penne într-o oală cu apă și sare, respectând instrucțiunile de pe ambalaj.

Adăugați pastele fierte și baconul în tigaie și amestecați până când toate pastele sunt acoperite complet de sos.

În cele din urmă, serviți pastele cu puțin pătrunjel tocat, parmezan ras și fulgi de ardei roșu, dacă doriți. Le puteți servi și simple sau cu doar unul dintre toppingurile menționate, după cum doriți.

Cine a inventat pastele penne și când

Pastele penne sunt unele dintre puținele tipuri de paste despre care se știe exact când au apărut. Mai exact, în anul 1865, Giovanni Battista Capurro, un producător de paste din San Martino d'Albaro, Genova, a obținut un brevet pentru o mașină de tăiat în diagonală.

Cu ajutorul acestei mașini au apărut pastele în formă de stilou, fără ca acestea să fie strivite, cu lungimi ce variau între 3 centimetri și 5 centimetri. Forma lor le face să fie perfecte pentru sosuri.

În Italia, pennele sunt produse în două variante principale: penne lisce, adică netede, și penne rigate, acestea din urmă având crestături pe fiecare bucată. Pennoni reprezintă un tip de paste similare cu pennele, dar de dimensiuni mai mari.