Un gem dulce, dar putin iute, care se potriveste perfect cu biscuiti de casa si branza.

Gem De Rosii Si Ardei Iute
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2 lingurite de seminte de chimen
  • 2 lingurita de seminte de coriandru
  • 750g rosii cherry coapte, taiate pe jumatate
  • 2 cepe, tocate fin
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 ardei iuti, tocati, fara seminte
  • 5cm bucata de ghimbir proaspat, rasa
  • 250ml otet de vin alb
  • 300g zahar
  • 2 lingurite sos de soia

Mod de preparare

1. Se pun semintele de chimen si coriandru intr-o cratita mica si se prajesc la foc mic timp de 1 minut, apoi se zdrobesc.

2. Se pun rosiile si ceapa intr-o cratita, alaturi de usturoi, ardei iute si ghimbir. Se adauga mirodeniile, otetul si zaharul. Se da in fiert, apoi se fierbe pana cand se reduce la o consistenta asemanatoare gemului. Se adauga sosul de soia si se mai lasa pe foc timp de inca 2 minute inainte de a se transfera in borcane sterilizate.

3. Se sigileaza borcanele, apoi se lasa sa se raceasca complet inainte de etichetare si depozitare.