Timp total 40 minute
Ingrediente
- 175g faina
- 125g malai
- 100g faina de migdale
- 1 lamaie, coaja rasa
- 175g unt
- 100g zahar pudra
- 250g gem
- 100g fulgi de migdale
- 1 ou
- zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava.2. Se cerne faina si un praf de sare intr-un castron mare. Se adauga malaiul, faina de migdale si coaja rasa.
3. Se topesc cu grija untul si zaharul intr-o cratita, apoi se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine pana se combina. Se preseaza doua treimi din amestec in tava pregatita, apoi se adauga gem intr-un strat uniform.
4. Se pune amestecul ramas intr-un bol, se adauga fulgii de migdale si oul. Se amesteca, cu ajutorul unui blender timp de cateva secunde pana se omogenizeaza. Se presara peste partea de sus a gemului si se coace in cuptor timp de 30-40 de minute, pana devine aurie. Se taie in timp ce cald. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.