O tarta foarte usor de facut, cu gem si ovaz, potrivita langa o cana de cafea fierbinte, dimineata.

Prajitura Cu Gem De Rubarba
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 250g unt
  • 200g zahar brun
  • 200g zahar pudra
  • 1 ou, batut
  • 250g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 250g fulgi de ovaz
  • 200g gem rubarba
  • 100g gem de capsuni

Mod de preparare

1. Se tapeteaza o tava de tarta cu hartie de copt. Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un castron mare, se bat untul si zaharul cu un mixer electric pana cand capata o culoare pala.

2. Se adauga oul. Se cerne faina si bicarbonatul, apoi se adauga ovazul si se amesteca cu atentie, folosind o lingura de metal.

3. Se pune o treime din amestec deoparte. Se toarna amestecul ramas in tava pregatita si se netezeste suprafata cu spatele unei linguri. Se amesteca gemul de rubarba si de capsuni si se pune peste amestec. Se adauga amestecul pus deoparte, lasand locuri neacoperite astfel incat sa se vada gemul din loc in loc.

4. Se coace timp de 30 de minute sau pana cand capata o culoare aurie, dar este inca destul de lipicioasa. Se serveste cu smantana usor batuta.