Un preparat deosebit pentru o masa speciala.
Timp total 3 ore și 30 minute
Ingrediente
- 2-2.5kg pulpa de miel
- 3 fire rozmarin
- 2 linguri ulei de masline
- 250ml vin alb
- 1 capatana de usturoi
- 4-5 linguri gem de ardei iute
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se pune mielul intr-o tava. Se fac incizii peste toata carnea, apoi se scoate si se introduc crengute mici de rozmarin in ele. Se presara rozmarinul ramas in jurul carnii.2. Se stropeste mielul cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare de mare si piper negru. Se toarna vinul in jurul mielului si sa acopera cu o foaie de staniol. Se coace timp de 3 ore. Se scoate din cuptor si se adauga cateii de usturoi. Se pune folia din nou, se baga la cuptor si se lasa timp de inca o jumatate de ora.
3. Se scoate mielul din cuptor si se toarna sucul intr-un castron. Se tapeteaza mielul cu gem de ardei iute, apoi se mai lasa la cuptor pentru inca 30-40 minute, pana cand se inmoaie si devine lipicios. Se scoate mielul si usturoiul pe un platou si se lasa sa se raceasca timp de 20 de minute.
4. Intre timp, se toarna sucul intr-o tigaie. Se fierbe la foc mediu pana se ingroasa, apoi se serveste cu mielul.