Tartele cu gem sunt ieftine si usor de facut pentru zilele cand ti-e pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa stai toata ziua langa cuptor.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 150g faina
- 1 lingura de zahar pudra
- 80g unt, taiat in cuburi
- 1 galbenus de ou
- 12 linguri gem
- Inghetata de vanilie pentru a servi
Mod de preparare
1. Se cerne faina intr-un castron cu zahar si un varf de cutit de sare. Se freaca untul cu faina pana cand se aseamana cu pesmet fin.2. Folosind un cutit, se amesteca galbenusul si 2-3 linguri de apa rece in amestec pana cand este suficient de umed pentru a se forma un aluat. Se framanta pentru scurt timp pana la omogenizare, apoi se aplatizeaza sub forma unui disc. Se inveleste in folie. Se lasa sa se raceasca timp de 10-15 minute.
3. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina pana ajunge la grosimea unei monede, apoi se taie 12 forme rotunde.
4. Se pun in forme de briose. Se adauga 1 lingura de gem in fiecare forma. Se lasa sa se raceasca timp de cateva minute.
5. Se coc timp de 10-12 minute, pana cand aluatul este gatit. Se servesc calde, cu inghetata.