Gogosi Coreene Cu Sos Sarat De Ciocolata
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 7g drojdie
  • 2 lingurite de zahar pudra
  • 125ml lapte caldut
  • 335g faina
  • 2 linguri de zahar brun
  • 80ml ulei de floarea soarelui
  • inghetata de ciocolata, pentru a servi
  • Sos de ciocolata sarat:
  • 150g ciocolata neagra
  • 300ml smanatana
  • 1/2 lingurita de fulgi de sare de mare

Mod de preparare

1. Se combina drojdia, zahar pudra si laptele intr-un castron. Se lasa deoparte la loc cald timp de 10 minute. Se pune faina in castron. Se adauga amestecul de drojdie si 125 ml de apa calduta si se framanta timp de 7 minute sau pana cand se formeaza un aluat elastic. Se acopera castronul cu un prosop curat si se pune deoparte intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana cand se dubleaza dimensiunea.

2. Se intinde aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina, apoi se imparte in 8 portii. Se formeaza, din fiecare portie, cate un disc de 8 cm, apoi se pune 1 lingurita de zahar brun in centrul fiecarui disc. Se impreuneaza marginile si se apasa usor pentru a sigila. Folosind podul palmei, se aplatizeaza pana 1.5cm grosime.

3. Se incalzeste ulei intr-o tigaie. Se gatesc, pe ambele parti, timp de 7 minute sau pana cand sunt aurii. Se scot din tigaie si se scurg pe un prosop de hartie.

4. Intre timp, pentru sosul de ciocolata, se combina ciocolata si crema intr-un bol termorezistent asezat peste o oala de apa ce fierbe usorsi se amesteca pana cand se topeste. Se adauga fulgii de sare de mare.

5. Se acopera cu inghetata, se stropesc cu sos de ciocolata si se presara cu fulgi de sare de mare inainte de a servi.