Gogoși pufoase de post, făcute cu lingura, simplu de tot. Tot ce trebuie să faceți este să urmați rețeta pas cu pas.

Gogoși pufoase de post, făcute cu lingura

Gogoșile sunt delicioase, însă cele mai multe dintre gospodine își pun mâinile în cap atunci când li se cere să le facă. Nu, nu este pentru că nu vor, ci pentru sunt dificil de realizat.

Dar, există o rețetă alternativă pentru a scuti doamnele de această “suferință”, iar tot ce trebuie să faceți este să o urmați pas cu pas. Gogoșile cu lingura vă vor schimba părerea despre ceea ce presupune să faceți acest tip de desert.

Principalul sfat atunci când alegeți să faceți gogoși de post este să adăugați cât mai multe arome, în funcție de preferințe. Spre exemplu, esențele de vanilie, rom, lămâie și portocală vă vor oferi un succes garantat.

Cum se fac gogoșile pufoase de post, cu lingura

Ingrediente

  • 500 g de făină albă
  • 15 g de drojdie
  • 300 ml de apă caldă
  • 1 esență de lămâie
  • 1 esență de vanilie
  • 1 esență de portocală
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 100 g de zahăr
  • 5 linguri de ulei
  • ulei pentru prăjit (aproximativ 600 de ml)

Mod de preparare

În primul rând, se pun într-un bol: făina, drojdia, apa caldă și esențele și se amestecă bine, până totul devine omogen. Apoi se adaugă și uleiul încălzit puțin și se amestecă din nou. Este important ca aluatul să fie foarte moale, iar după ce a fost frământat bine, să se lase la crescut până își dublează volumul. 

După aceea, se pune uleiul la încins într-un ceaun (tuci) și se ia câte o lingură din aluat asezându-se ușor la prăjit. Atunci când sunt rumenite, se întorc și pe partea cealaltă, iar când sunt gata, se scot pe șervețele pentru a se scurge excesul de ulei. 

Ultimul pas este să fie date prin zahăr pudră și… servite. Calde sau reci, le puteți consuma cum vreți, pentru că sunt delicioase!

Sfaturile bunicii pentru gogoși cu lingura, de post

Trebuie să țineți cont de mai multe aspecte atunci când faceți această rețetă pentru fi o reușită.

Tocmai de aceea vă spunem că uleiul folosit (atât pentru prăjit, cât și cel din aluat), trebuie să fie neapărat de floarea soarelui pentru că, în caz contrar, se va schimba radical gustul gogoșilor.

Și încă un sfat prețios: nu trebuie să lipsească vârful de sare din compoziție pentru un gust tradițional de gogoașă clasică!