O combinatie savuroasa de carne de miel, condimente, oua si caise pe care trebuie sa o incerci macar o data.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 500g carne tocata de miel
- 7 oua (3 crude, 4 fierte timp de 6-7 minute si curatate)
- 25g marar proaspat, tocat marunt
- 25g ceapa verde, tocata fin
- 2 lingurite de turmeric
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita de coriandru
- 1 lingurita de chimen macinat
- 1 lingurita de scortisoara
- 50g fistic, cu coaja
- 100g caise uscate, tocate marunt
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un vas, se combina carnea de miel, ouale crude, ierburile, condimentele, fisticul, caisele, sare si piper negru. Se amesteca bine.2. Se pune jumatate din amestec pe baza unei tavi, apoi se face o adancitura de-a lungul tavii, in mijloc, dintr-n capat in celalalt. Se aseaza ouale fierte de-a lungul taieturii. Se pune amestecul ramas peste oua, netezind partea superioara, in asa fel incat ouale sa fie acoperite. Se coace timp de 45 de minute.
3. Se scoate tava din, apoi se taie in felii. Se serveste cu sosul preferat.