Frigarui condimentate, din carne tocata de miel, cu sos tahini, muraturi si paine prajita, adica un pranz delicios.

Kofte Libanez
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 2 cepe rosii
  • 400g carne de miel tocata
  • 400g carne de vita tocata
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • 2 lingurite coriandru
  • 1 lingura chimen
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1/4 lingurita condimente pentru miel
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir ras

Mod de preparare

1. Se pune ceapa rosie intr-un chopper si se toaca fin. Se sscoate si se stoarce bine pentru a indeparta lichidul in exces. Se pune ceapa stoarsa intr-un bol mare, apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se condimenteaza. Se amesteca bine cu mainile timp de 2-3 minute.

2. Se imparte amestecul de carne tocata in mod egal, apoi se ruleaza in forma de carnati si se pun pe betele de frigarui. Se lasa sa se raceasca.

3. Se incalzeste o tigaie grill si se aseaza frigaruile. Se lasa timp de 4-5 minute pe fiecare parte, pana cand sunt complet gatite in mijloc si putin carbonizate in afara. Se servesc cu sos tahini, muraturi si paine prajiita.