Frigarui condimentate, din carne tocata de miel, cu sos tahini, muraturi si paine prajita, adica un pranz delicios.
Timp total 25 minute
Ingrediente
- 2 cepe rosii
- 400g carne de miel tocata
- 400g carne de vita tocata
- 4 catei de usturoi
- patrunjel
- 2 lingurite coriandru
- 1 lingura chimen
- 1/4 lingurita piper macinat
- 1/4 lingurita condimente pentru miel
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita ghimbir ras
Mod de preparare
1. Se pune ceapa rosie intr-un chopper si se toaca fin. Se sscoate si se stoarce bine pentru a indeparta lichidul in exces. Se pune ceapa stoarsa intr-un bol mare, apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se condimenteaza. Se amesteca bine cu mainile timp de 2-3 minute.2. Se imparte amestecul de carne tocata in mod egal, apoi se ruleaza in forma de carnati si se pun pe betele de frigarui. Se lasa sa se raceasca.
3. Se incalzeste o tigaie grill si se aseaza frigaruile. Se lasa timp de 4-5 minute pe fiecare parte, pana cand sunt complet gatite in mijloc si putin carbonizate in afara. Se servesc cu sos tahini, muraturi si paine prajiita.