Descoperă o rețetă de mini tarte cu afine, fără gluten - o alegere delicioasă și sănătoasă! Aceste mini tarte dulci și pline de fructe sunt perfecte pentru o gustare de după-amiază sau un desert special. Învață cum să le prepari pas cu pas!

Mini tarte cu afine

Afinele sunt un fruct cu multiple beneficii pentru sănătate, adesea descrise ca un "super-aliment". Ele sunt bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și fibre, oferind o serie de beneficii pentru sănătate.

Mini tartele cu afine - un desert simplu și distractiv, ce se face numaidecât! Mai mult, este fără gluten și se pregătește în forme de brioșe! Crusta de biscuiți cu zahăr este ușor dulce, cu o structură crocantă, dar robustă, pentru a păstra afinele proaspete în umplutură.

Rețeta de mini tarte cu afine

Preparare 10 minute
Gătire 25 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

Pentru crustă:

  • 120 grame de unt
  • 100 de grame de zahăr granulat
  • 1 lingură de lapte de migdale neîndulcit (sau lapte de soia)
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie
  • 1/2 linguriță de sare
  • 185 grame de făină fără gluten

Pentru umplutură:

  • 400 de grame de afine
  • 50 de grame de zahăr granulat
  • 1 linguriță de coajă de lămâie (de la 1 lămâie)
  • 1 lingură de suc de lămâie (de la 1/2 lămâie)
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1/4 linguriță de scorțișoară
  • Un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Într-un castron, amestecați untul cu zahărul granulat timp de 3-4 minute, până devine ușor și pufos. Adăugați laptele, vanilia și sarea și amestecați din nou pentru a se combina.

După aceea, puneți făina fără gluten, aproximativ jumătate de cană o dată, amestecând totul foarte bine, până când făina este încorporată.

Scoateți aluatul de prăjituri pe o bucată de hârtie de copt și întindeți-l, astfel încât să nu aibă mai mult de un centimetru înălțime. Congelați-l pentru aproximativ 30 de minute.

În timp ce acesta se răcește, pregătiți umplutura de afine. Adăugați afinele proaspete, zahărul, coaja de lămâie, sucul de lămâie, amidonul de porumb, scorțișoara și sarea într-un bol suficient de mare și amestecați pentru a se combina.

Între timp, preîncălziți cuptorul la 175 de grade. Ungeți o formă de mini briose cu spray de gătit ori cu ulei sau unt.

Puneți aproximativ o lingură de aluat de prăjituri în fiecare formă. Apoi, întindeți-l peste tot, astfel încât să fie distribuit uniform.

Puneți niște umplutură de afine în fiecare coajă de tartă, asigurându-vă că nu se umple prea mult. Este posibil să vă rămână umplutură de afine, ceea ce nu trebuie să vă sperie, pentru că este absolut normal.

Coaceți mini tartele la 175 de grade timp de 22-26 de minute, până când marginile cojii de biscuiți devin aurii. Se lasă la răcit pentru ca umplutura să se închege. La final, le scoateți din formele de brioșe și le serviți.

Sfaturi și trucuri utile pentru cele mai bune mini tarte cu afine

Nu umpleți excesiv tartele cu umplutură de afine pentru că vor da pe dinafară și se vor lipi de tavă. Umplutura de afine trebuie să rămână în coaja de biscuiți cu zahăr.

Nu trebuie neapărat să folosiți toată umplutura de afine. Este posibil să vă mai rămână câteva linguri. După cum am menționat anterior, nu umpleți prea mult acele coji de tartă deoarece rezultatul nu va fi cel pe care vi-l doriți! Puteți folosi restul de umplutură de afine cu fulgi de ovăz la micul dejun!

Lăsați tartele cu afine să se răcească complet înainte de a le servi. Și nu uitați să le scoateți din cuptor atunci când marginile exterioare încep să se rumenească. Totuși, la mijloc nu vor părea încă solide. Dar după ce le-ați lăsat să se răcească aproximativ 5 minute, se vor întări și le puteți scoate cu ajutorul unui cuțit.

Ungeți super bine formele de brioșe. Pentru că, în caz contrar, vor fi arătoase, dar nu le veți putea scoate din tavă.

Dacă nu doriți să folosiți făină fără gluten, puteți alege făină obișnuită. Dacă aveți alergie la nuci, utilizați lapte de soia sau lapte de vacă în loc de lapte de migdale. Iar dacă aveți alergie la porumb, utilizați amidon de tapioca în loc de amidon de porumb pentru umplutură.