Descoperă cum să faci o tartă cu căpșuni congelate, perfectă în orice zi din an! O rețetă simplă pentru un desert plin de savoare.

Tartă cu căpșuni congelate

Tartele sunt un desert care mereu prind bine, indiferent de ocazie. Sunt genul ăla de prăjitură care arată complicată, dar, de fapt, e destul de simplu de făcut. Și partea cea mai mișto la tarte e că poți să le umpli cu aproape orice ai la îndemână, de la fructe până la ciocolată sau chiar și brânză.

Dar, ce te faci când ai poftă de o tartă cu fructe, dar nu ai fructe proaspete? Simplu, folosești fructe congelate! Fructele congelate sunt super pentru că le poți păstra în congelator și le ai la îndemână oricând. Plus, sunt la fel de bune ca cele proaspete, așa că tarta ta va fi la fel de gustoasă.

Tarta cu căpșuni congelate e perfectă pentru momentele alea când ai chef de ceva dulce cu fructe, dar nu găsești căpșuni proaspete. Ai nevoie doar de câteva ingrediente obișnuite, făină, unt, lapte, zahăr și, bineînțeles, căpșuni congelate. Tot procesul e împărțit în trei pași: faci umplutura cu căpșuni, pregătești aluatul pentru crustă și apoi asamblezi totul și bagi la cuptor.

Umplutura e simplă, doar căpșuni, zahăr și amidon de porumb ca să se îngroașe. Crusta e crocantă și merge super cu umplutura moale de căpșuni. Și la final, dacp vrei, poți să adaugi peste o glazură de zahăr pudră, ca să arate mai bine și să fie și mai dulce.

Rețeta de tartă cu căpșuni congelate

Preparare 40 minute
Gătire 40 minute
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

Pentru umplutură:

  • 600 grame căpșuni congelate, tăiate felii, decongelate
  • 160 grame zahăr
  • 3 linguri (25 grame) amidon de porumb

Pentru crustă:

  • 260 grame făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță sare
  • 170 grame unt nesărat rece, tăiat cuburi
  • 90 ml lapte
  • 1 lingură oțet alb
  • Lapte, pentru uns
  • Zahăr, pentru presărat

Pentru glazură:

  • 65 grame zahăr pudră
  • 2 lingurițe apă

Mod de preparare

Pentru umplutură

Lasă capșunile să se decongeleze, apoi taie-le în felii.

Pune căpșunile împreună cu zahăul și amidonul de porumb într-o cratiță, la foc mediu și lasă totul să fiarbă, amestecând des, până când amestecul se îngroașă.

Când e gata, pune umplutura într-un bol și acoper-o cu folie de plastic. Pune-o la frigider pentru o oră sau până se răcește.

Pentru crustă

Într-un robot de bucătărie, combină făina, praful de copt și sarea. Adaugă untul și pulseaza până când se formează bucăți de mărimea unui bob de mazăre. Într-un bol mic, combină laptele și oțetul. Adaugă la amestecul de făină și pulsează până când începe să se formeze un aluat.

Pe o suprafață dată cu puțină făină, întinde două treimi din aluat într-un pătrat de 28 cm. Întinde restul de aluat într-un pătrat de 20 cm. Pune ambele bucăți la frigider, timp de 15 minute.

Aranjează aluatul în tavă. Ia bucata mare de aluat pe care ai întins-o și folosește-o ca să căptușești o tavă pătrată (sau rotundă) de tartă, care ar trebui să aibă cam 20 cm. Apasă aluatul bine pe fundul și pe pereții tavii, dar ai grijă să nu-l întinzi mai mult de trei sferturi în sus pe pereți. Dacă vezi că ți-a rămas aluat pe marginea tavii, taie-l cu un taie-l cu un cuțit.

Acum, ia umplutura cu căpșuni și toarn-o în tavă, peste aluat. Ai grijă să o distribui frumos și uniform.

Cu bucata aia mai mică de aluat pe care ai întins-o, ia un cuțit și fă niște tăieturi lungi prin mijloc, ca să arate ca niște fante. Asta ajută tarta să respire când o coci.

Așază cu grijă bucata asta de aluat cu fante deasupra umpluturii. Apoi, folosește-ți degetele și apasă ușor pe marginile aluatului de sus și de jos, ca să le lipiști împreună. Asta face ca umplutura să rămână frumos înăuntru când coci tarta.

Înainte să bagi tarta în cuptor, unge-o ușor cu lapte pe deasupra. Asta o va face să capete o culoare frumoasă și aurie când se coace. Apoi, presară un pic de zahăr peste tot.

Coace tarta timp de 30 de minute sau până când devine aurie și partea de jos a tartei este coaptă. Las-o apoi să se răceasca. Nu o scoate din formă.

Pentru glazură

Amestecă zahărul pudră cu 2 lingurițe de apă într-un bol.

Pune glazura într-un pos și decorează tarta cu ea.