Cauți un desert de post care să fie atât gustos, cât și simplu de preparat? Încearcă această rețetă de napolitană cu cremă de caramel și nuci, un deliciu fin și crocant care îți va satisface pofta de dulce în perioada postului. Este ușor de făcut și, cu siguranță, va aduce zâmbete pe chipul celor dragi!

Napolitană cu cremă de caramel și nuci - de post

În perioada postului, pofta de dulce ne poate supune la încercări grele. Vestea bună este că te poți bucura în continuare de dulciuri și prăjituri, în varianta de post. Napolitana cu cremă de caramel și nucă este o idee foarte la îndemână și, pe cât de ușor de făcut, pe atât de gustoasă.

Napolitana cu caramel și nucă se face din câteva ingrediente, foarte simplu, nu necesită coacere și este ideală în post. Dacă ești la dietă, ar trebui să știi că trebuie să te bucuri cu moderație de această prăjitură. Combinația de foaie de napolitană cu caramel și nucă este una destul de calorică, deloc prietenă cu silueta. 

Preparare 20 minute
Gătire 10 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de napolitană
  • 350 grame de margarină de post
  • 300 grame de zahăr
  • 100 ml apă
  • 300 grame miez de nucă, măcinat

Mod de preparare

Pune zahărul într-o cratiță pe foc mediu și amestecă ușor. După ce începe să se topească și să devină auriu, adaugă apa și continuă să amesteci până obții un caramel lichid, omogen și delicios.

Odată ce caramelul este gata, ia cratița de pe foc și adaugă margarina și miezul de nucă măcinat. Amestecă bine până când obții o cremă fină de caramel cu nuci – vei simți aroma delicioasă care va face napolitana irezistibilă!

Așează prima foaie de napolitană pe o tavă sau pe un tocător. Întinde un strat subțire din crema de caramel și nucă, apoi așază deasupra o altă foaie de napolitană. Continuă să alternezi straturile de cremă și foi până când fie ai epuizat ingredientele, fie ai obținut înălțimea dorită pentru desert.

După ce ai terminat de așezat straturile, pune deasupra un tocător de lemn sau o altă tavă grea, pentru a presa bine foile și a ajuta crema să pătrundă uniform. Lasă napolitana la rece pentru câteva ore, ideal peste noapte, ca să devină fragedă și aromată.

Sfaturi extra

  • Pentru un plus de aromă, poți adăuga esență de rom sau vanilie în crema de caramel.
  • Ai grijă ca stratul de cremă dintre foi să nu fie prea gros, pentru a evita scurgerea cremei în afara foilor de napolitană.