Îți place ciocolata? Adori nucile crocante? Atunci această negresă pufoasă e exact ce-ți trebuie! E ușor de făcut, are un gust intens de ciocolată și o textură irezistibil de pufoasă.

Perfectă pentru zile de naștere, sărbători sau pur și simplu când vrei ceva dulce.

Negresă pufoasă cu nuci și ciocolată

De ce această rețetă e specială:

  • Este pufoasă și umedă. Secretul e în modul în care batem ouăle și în combinația perfectă de ingrediente.
  • Are gust intens de ciocolată. Folosim cacao de calitate și ciocolată neagră pentru un gust bogat.
  • Nucile crocante adaugă un plus de textură și aromă.
  • Este foarte ușor de făcut. Chiar și începătorii se vor descurca!

Negresa pufoasă cu nuci și ciocolată este ideală pentru orice ocazie. Poate fi servită la micul dejun, ca gustare sau desert după cină. Este o prăjitură versatilă, apreciată de toată familia.

Încearcă această rețetă și bucură-te de un desert delicios și simplu de făcut.

Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 200 grame zahăr
  • 150 grame făină
  • 100 grame unt
  • 200 grame ciocolată neagră
  • 4 ouă
  • 100 grame nuci, tocate
  • 30 grame cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Rupe ciocolata în bucăți și topește-o împreună cu untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Lasă-le să se răcească puțin.

Bate ouăle cu zahărul până devin spumoase și își dublează volumul. Adaugă esența de vanilie.

Adaugă treptat ciocolata topită peste ouă, amestecând ușor.

Adaugă făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecă ușor până obții o compoziție omogenă.

Toacă nucile grosier și încorporează-le în aluat. Poți păstra câteva pentru decor.

Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelează aluatul cu o spatulă. Opțional, presară nucile păstrate deasupra.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Verifică dacă este coaptă folosind o scobitoare. Dacă iese curată, prăjitura este gata.

Lasă negresa să se răcească complet în tavă. Taie-o în pătrate și servește-o simplă sau cu o lingură de înghețată de vanilie.

Sfaturi extra

  • Poți înlocui nucile cu alune, migdale sau alte fructe uscate preferate.
  • Dacă preferi un gust mai intens de ciocolată, folosește ciocolată cu un conținut mai mare de cacao (minim 70%).
  • Pentru un aspect mai atractiv, poți presăra deasupra zahăr pudră sau fulgi de ciocolată.