Daca tot este sezonul fructelor de mare, ne-am gandit ca aceasta reteta este potrivita pentru un pranz rapid si usor. Noi am folosit creveti si calamari, insa poti utiliza ce fel de fructe de mare iti doresti.

Orez Picant Cu Fructe De Mare
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 16 creveti, curatati
  • 3 calamari mari, curatati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 80g chorizo, taiat felii
  • 2 lingurite de paprika dulce
  • 1 lingurita de piper cayenne
  • 400g conserva de rosii
  • 700g orez
  • 2 ardei rosii, taiati
  • patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare

1. Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Se pun fructele de mare in tigaie, cu putin ulei. Se gatesc fructele de mare, timp de 2-3 minute fiecare parte. Se scot si se lasa deoparte.

2. Intre timp, Se incalzeste uleiul ramas intr-o cratita. Se gateste chorizo timp de 3-4 minute pana cand se rumeneste. Se adauga paprika si cayenne, se gatesc timp de 30 de secunde, apoi se adauga rosiile si 100 ml de apa. Se fierbe timp de 5 minute pana se ingroasa.

3. Se adauga orezul fiert si ardeii, se gatesc timp de cateva minute, apoi se adauga fructele de mare. Se adauga patrunjel si se serveste.