Rețeta tradițională de ostropelul de pui care îți va aduce aminte de gustul copilăriei, datorită aromelor care se îmbină. Această rețetă autentică vă garantează cel mai bun ostropel de pui.

Ostropel de pui după rețeta bunicii

Ostropelul de pui este o mâncare care ne aduce aminte de gustul copilăriei, datorită aromelor care se îmbină. Fiecare gospodină, mamă sau bunică are un fel specific de a prepara ostropelul de pui și, pentru mulți dintre noi, aceasta este una dintre mâncărurile copilăriei.

Fie că vă trezește amintiri sau doar aveți poftă de un ostropel de pui ca la carte, această rețetă autentică vă garantează cel mai bun ostropel de pui. Secretul constă în gătirea la foc mic și, bineînțeles, usturoiul din belșug, fără de care ostropelul nu ar mai avea aceeași aromă și același gust.

Cum se prepară ostropelul de pui

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (piept și pulpe)
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 cepe mari
  • 10 căței de usturoi
  • 250 ml supă de pui sau apă
  • 750 g pulpă de roșii/ concentrat
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spălați bine carnea de pui în apă rece.

Într-o cratiță încăpătoare, puneți uleiul la încins. Puneți bucățile de pui, condimentați cu sare și piper și rumeniți-o bine pe toate părțile.

După ce carnea s-a rumenit la exterior, o scoateți pe o farfurie și, în uleiul rămas, puneți ceapa tocată și 4-5 căței de usturoi tocat mărunt.

Căliți câteva minute, după care puneți supa de pui (sau apă), sucul de roșii, foile de dafin și cimbrul uscat. Când dă în clocot, puneți carnea de pui în sos, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mic cel puțin 40 de minute sau până când carnea este gătită.

La final, adăugați restul de usturoi tocat, amestecați bine, mai lăsați câteva minute și stingeți focul. Puneți pătrunjel proaspăt deasupra.

Ostropelul de pui este gata și îl puteți servi cu mămăliguță, cu piure de cartofi sau simplu, cu pâine proaspătă.

Poftă bună!