Pasca, unul dintre preparatele tradiționale de Paște, se poate prepara într-o mulțime de forme. De la rețeta clasică, cu brânză și aluat de cozonac, până la rețete deosebite, cum ar fi pasca cu ciocolată.

Pască cu ciocolată - cea mai bună rețetă

Dacă nu vă plac prăjiturile cu brânză sau vreți să vă impresionați musafirii de Paște cu un preparat mai deosebit, vă propunem astăzi o rețetă nonconformistă de pască cu ciocolată. Cremoasă la interior și crocantă la exterior, pasca cu ciocolată va fi vedeta pe masa de Paște, indiferent ce deserturi mai pregătiți.

Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 350 g făină
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru umplutură:

  • 500 g ciocolată
  • 8 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 g făină
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Puneți făina într-un bol, adăugați restul ingredientelor în mijloc și începeți să frământați. Untul trebuie să fie la temperatura camerei, dar nu topit. Când aluatul s-a închegat, în lăsați la frigider o jumătate de oră, după care îl întindeți într-o tavă rotundă, având grijă să acoperiți și pereții acesteia.

Puneți ciocolata la topit la bain marie, deasupra unui vas cu apă care fierbe. Cât timp ciocolata se răcește puțin, bateți cu mixerul ouăle cu zahărul. Când compoziția și-a triplat volumul, începeți să adăugați ciocolata topită, în fir subțire, amestecând încontinuu.

După ce ciocolata s-a încorporat, turnați făina și cacaoa puțin câte puțin, până când se încorporează și ele. Amestecul trebuie să fie cremos și aerat și așa va fi și rezultatul final.

Turnați totul peste aluat și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 40-45 de minute. Reduceți focul la 150 de grade după primele 10 minute. Pasca trebuie să formeze o crustă deasupra și să fie cremoasă în interior.

Tăiați după ce s-a răcit.

Poftă bună!