Astăzi vă propunem o rețetă ușoară și rapidă, vegetală, de care vă veți îndrăgosti la prima degustare. Un pate de linte cremos, fin și sățios, pe care îl puteți savura în orice perioadă a anului, pentru că este de post. 

Lintea roșie este una dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume. Este o sursă importantă de proteine vegetale și este foarte versatilă. Dacă v-ați plictisit de clasica supă cremă sau de mâncarea de linte, această pastă sau pate de linte este ideal. Nu se face greu și seamănă destul de mult cu hummusul. 

Pate de linte roșie (de post)
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 cană linte roșie
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 lingură unt sau ulei de măsline
  • 1/2 linguriță turmeric
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tocați morcovul și ceapa și puneți-le la fiert împreună cu lintea într-un vas cu apă și puțină sare. După ce au fiert 10-15 minute, scurgeți apa și adăugați usturoiul pisat, sare, piper și turmeric.

Puneți amestecul într-un blender sau robot de bucătărie și pasați până când obțineți o cremă omogenă. La final, adăugați untul sau uleiul și mai amestecați 1-2 minute.

Opțional, puteți pune o lingură de iaurt, pentru ca pateul să fie mai cremos. Serviți cu lipie, cu lămâie și pătrunjel.

Poftă bună!