Pilaful este una dintre cele mai populare mâncăruri cu orez din bucătăria românească. Îl puteți prepara simplu, cu legume, cu ciuperci etc. Este un fel de mâncare economic și potrivit pentru perioarele de post sau pentru cei care urmează un stil de viață vegetarian. 

Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de pilaf cu ciuperci și legume. Se face ușor și îl puteți servi pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine. 

Pilaf cu ciuperci și legume
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 400 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 500 ml supă de legume sau de pui
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare

Spălați ciupercile, curățați-le și tăiați-le felii sau cubulețe. Tocați mărunt ceapa și ardeiul și dați morcovul pe răzătoare. Spălați orezul într-o sită cu apă rece.

Puneți puțin ulei într-un vas pe foc și căliți ciupercile la foc mediu, pentru 5-6 minute. Dați ciupercile la o parte, după care, în același vas, puneți ceapa, morcovul și ardeiul și mai adăugați ulei, dacă mai este nevoie.

Căliți legumele împreună cu sare și piper. Când acestea sunt călite, adăugați orezul și supa de legume fierbinte. Amestecați și lăsați să fiarbă totul la foc mic, timp de 10 minute.

Amestecați din când în când și verificați dacă orezul a fiert. Adăugați din nou ciupercile călite și mai lăsați pe foc până când bobul de orez este moale, iar pilaful a absorbit tot lichidul (supa).

Opriți focul și serviți cu pătrunjel proaspăt tocat. Pilaful cu ciuperci poate fi servit pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine, dacă țineți post sau sunteți vegetarieni.

Poftă bună!