Experimenteză savoarea pilafului de hrișcă, un preparat gustos și plin de nutrienți. Încearcă rețeta și descoperă cât de delicios poate fi acest fel de mâncare.

Pilaf de hrișcă - gustos și plin de nutrienți

Pilaful de hrișcă este bogat în aminoacizi esențiali și flavonoide. Această sămânță asemănătoare cerealelor se gătește în 20 de minute și se reîncălzește bine.

Ce este hrișca?

Hrișca este o plantă ce este înrudită cu măcrișul și rubarba. Deși nu face parte din categoria cereale semințele ei sunt asemănătare cu cele de grâu folosindu-se sub formă măcinată ca făină.

Hrișca nu conține gluten și este bogată în carbohidrați complecși și oligominerale. De altfel, trebuie să știți că a fost cultivată pentru prima dată în Asia de Sud-Est, iar mai apoi s-a răspândit în toată lumea.

Această rețetă folosește hrișcă prăjită/coaptă pe care o puteți găsi în magazine. Dacă hrișca pe care o cumpărați nu este prăjită, o puteți găti rapid într-o tigaie uscată, la foc mediu, timp de 4-5 minute, până când devine maro-aurie, apoi o luați de pe foc și continuați rețeta.

Rețeta de pilaf de hrișcă

Preparare 5 minute
Gătire 20 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 170 de grame de hrișcă prăjită
  • 100 de grame de ciuperci feliate sau tocate
  • 240 ml de supă (carne de vita, pui sau legume)
  • 1/4 ceapă, tăiată cubulețe
  • 1 lingură de ulei de gatit

Mod de preparare

Într-o tigaie mică sau medie, încingeți uleiul la foc mediu, apoi adăugați ceapa și ciupercile. Gătiți, amestecând des când ceapa devine moale și translucidă.

După aceea, adăugați hrișca și supa și puneți totul la fiert. Acoperiți cu un capac și reduceți focul la minimum. Gătiti pentru 20 de minute. Opriți apoi focul și lăsați mâncarea să se odihnească cu capacul pus, încă 5 minute.

De ce ar trebui să mâncăm pilaf de hrișcă

Pilaful de hrișcă oferă extrem de multe beneficii pentru sănătate:

  • Nu conține gluten: hrișca este în mod natural fără gluten și este potrivită persoanelor cu boală celiacă sau celor cu intoleranță la gluten.
  • Bogată în nutrienți: hrișca este o sursă bună de fibre, vitamine și minerale, precum magneziu, fosfor și vitaminele B.
  • Are un indice glicemic mic: hrișca are un indice glicemic scăzut, ceea ce o face alegerea ideală pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care încearcă să-și regleze nivelul de zahăr din sânge.
  • Susține sănătatea inimii: fibrele, vitaminele și mineralele ce se regăsesc în hrișcă au fost asociate cu îmbunătățirea sănătății inimii și reducerea riscului de a dezvolta astfel de boli.
  • Susține sănătatea digestivă: fibrele din hrișcă pot ajuta la menținerea sănătății digestive și la prevenirea constipației.
  • Stimulează energia: hrișca este un carbohidrat cu digerare lentă, ce oferă energie susținută și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.