Mâncăruri

Pilaf cu ciuperci și legume

Pilaful este una dintre cele mai populare mâncăruri cu orez din bucătăria românească. Îl puteți prepara simplu, cu legume, cu ciuperci etc. Este un fel de mâncare economic și potrivit pentru perioarele de post sau pentru cei care urmează un stil de viață vegetarian.  Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de pilaf cu ciuperci și legume. Se face ușor și îl puteți servi pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine. 

Ostropel din aripioare de pui

Ostropelul este un fel de mâncare tradițional, delicios și care ne aduce aminte de copilărie, de gustul mâncării pe care o preparau bunicile noastre. Combinația de carne de pui cu sos de roșii, usturoi și mămăligă este delicioasă și potrivită pentru o cină în familie sau un prânz delicios. Puteți face ostropel din orice parte a puiului: piept, pulpe, mai multe bucăți combinate, dar astăzi vă propunem o rețetă de ostropel din aripioare de pui, o rețetă ușoară și care se prepară foarte repede. 

Mâncare de varză cu ciuperci

Dacă nu ați încercat niciodată combinația de varză cu ciuperci, trebuie să preparați această mâncare simplă, rapidă și de post măcar o dată. Se poate face cu varză proaspătă sau varză murată, dar trebuie să aveți în vedere că cea murată poate fi prea acră și trebuie să stea în apă rece o perioadă. De asemenea, puteți folosi orice fel de ciuperci vă plac pentru această rețetă. 

Pui Tikka Masala cu orez

Atunci când vine vorba despre rețete exotice cu carne de pui, Tikka Masala este un fel de mâncare pe care nu trebuie să îl ratați. O combinație de carne de pui, sos cremos și condimente parfumate, servit cu orez fiert, simplu, pentru un gust echilibrat.  Ingredientul-cheie din această rețetă este garam masala, un condiment destul de rar întâlnit, dar care dă farmec mâncării.

Gulaș autentic cu găluște și cartofi

Gulașul, această mâncare tradițională împrumutată din bucătăria ungurească, a ajuns să fie foarte populară și la noi, mai ales în zona Ardealului. Un gulaș autentic se face cu carne de vită sau de vițel, multă paprika (ideal măcinată în casă), cartofi și/ sau găluște.  Puteți renunța la cartofi dacă puneți găluște sau invers. Noi astăzi vă propunem rețeta cu ambele ingrediente, o rețetă autentică și delicioasă și deloc greu de preparat. 

Tocăniță de dovlecei simplă și rapidă

Tocănițele, aceste mâncăruri tradiționale, ieftine și ușor de preparat, sunt întotdeauna o alegere sănătoasă pentru un prânz sau o cină acasă. Puteți face tocăniță din (aproape) orice legumă sau combinații de legume, cu sau fără carne, în funcție de gustul și preferințele fiecăruia. Astăzi vă propunem o tocăniță de dovlecei, dar puteți folosi și zucchini.

Sushi în stil grecesc

Atunci când te gândești la sushi, îți vine în minte varianta clasică, din bucătăria asiatică, cu orez, pește sau legume. Dar rețeta de sushi grecesc pe care v-o propunem astăzi se potrivește perfect ca gustare sau aperitiv, pentru orice ocazie, este răcoritor, vegetarian și arată extrem de bine în farfurie. Un sushi atipic, care vă trimite cu gândul la un platou cu aperitive grecești, servit la o terasă pe malul mării. 

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, sunt delicioase, versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete și feluri de mâncare, de la cele mai simple până la unele mai complicate. Cu atât mai mult cu cât există atâtea sortimente de ciuperci, pentru toate gusturile și toate buzunarele.  Una dintre cele mai simple și gustoase metode de a găti ciupercile este sote-ul. Potrivit pe post de garnitură, dar și ca masă în sine, sote-ul de ciuperci este ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente, ci doar de puțină atenție pentru ca ciupercile să își păstreze textura și aroma. 

Ciulama din pipote și inimi de pui

Ciulamaua este o mâncare românească tradițională, pe care orice gospodină știe să o facă. Fie că este vorba despre ciulama de ciuperci, de pui sau din altă carne/ legume, ciulamaua este un fel de mâncare care se potrivește perfect alături de o mămăligă fierbinte. Sosul cremos de smântână o face să fie o alegere delicioasă pentru orice masă și orice ocazie. 

Piure de țelină cu alune prăjite

Atunci când te gândești la piure, cel mai comun piure care îți vine în minte este cel de cartofi. Dar se poate face piure din aproape orice legumă fiartă și, astfel, aveți o mulțime de variante de garnitură pentru o carne pentru pește, sau de savurat ca atare.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este un piure de țelină cu cartofi, asezonat cu alune prăjite. Pentru că țelina este o legumă destul de aspră ca gust, ea poate fi combinată cu cartofi. Însă dacă vă place gustul ei, fiartă ca atare, puteți face piureul simplu, numai din țelină. 

Piure irlandez cu varză și ceapă verde

Banalul piure de cartofi este o garnitură pe cât de populară și ușor de făcut, pe atât de versatilă. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație irlandeză, de piure cu varză și ceapă verde, delicioasă și ușor de făcut. În rețeta originală se numește Colcannon și cunoaște o mulțime de variante adaptate, în toată lumea. Ingredientele de bază, care rămân constante sunt: cartofii, varza și ceapa verde.

Cartofi mov la cuptor, cu usturoi și pătrunjel

Cartofii mov sunt nu numai arătoși în farfurie, ci și plini de substanțe nutritive și potriviți pentru a fi incluși în alimentație, mai ales în meniul copiilor.

Pancakes de cartofi cu dovlecei

Pancakes-urile de legume sunt foarte ușor de făcut, sunt delicioase și rapide, potrivite pentru orice ocazie. Atunci când aveți poftă de ceva asemănător cu chifteluțele de legume, dar vreți să le dați un alt aspect, aceste pancakes cu cartof și dovlecel sunt ideale. Le puteți face din orice legume sau combinație de legume vă place, atât timp cât sunt legume care se gătesc cam în același timp.

Chifteluțe indiene de ceapă

Chifteluțele indiene de ceapă, sau onion bhaji, sunt un aperitiv foarte simplu, delicios și de efect. Se fac foarte ușor și rapid, sunt de post și pot fi o alegere delicioasă pentru vegetarieni. O combinație savuroasă de ceapă cu panadă, prăjită în ulei, potrivită pentru orice masă și în orice combinație. Cu salată, cu sos, sau pur și simplu ca atare, sub formă de gustare. 

Cartofi quattro formaggi la cuptor

Combinația de cartofi sau paste cu brânzeturi este întotdeauna una irezistibilă. Fie că vorbim despre cartofi gratinați, cartofi franțuzești sau cartofi quattro formaggi, cum este această rețetă, veți obține un fel de mâncare delicios, consistent și potrivit pentru orice masă. Puteți folosi orice fel de brânzeturi aveți la îndemână în momentul respectiv, dar este ideal să combinați brânzeturi moi cu brânzeturi cu textură tare.  

Cartofi zdrobiți cu unt și usturoi

Cartofii sunt o idee ieftină și la îndemână pentru a prepara o garnitură delicioasă și rapidă. Există atâtea de rețete cu cartofi, încât nu ai cum să te plictisești de ele sau să rămâi în pană de inspirație. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de cartofi zdrobiți, aromatizați cu unt și usturoi, rumeniți la cuptor. Se potrivesc perfect alături de o bucată de carne sau simpli, cu o salată sau un sos. 

Ruladă din piept de curcan

Pieptul de curcan este o carne foarte gustoasă și sănătoasă, dacă știm cum să o punem în valoare. Atunci când este gătit corect, pieptul de curcan este fraged și suculent, nu se usucă și are un gust aparte.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, o ruladă de curcan umplută cu țelină și măr și învelită în bacon. Se face ușor, este potrivită pentru orice masă și orice ocazie.

Tocană marocană de vinete

Tocănițele de legume sunt o alegere delicioasă pentru o masă sănătoasă și rapidă, preparată în casă. Fie că sunt rețete autentice sau inspirate din alte bucătării, tocănițele se pot servi ca atare sau le puteți alătura o carne.  Astăzi vă propuem o rețetă inspirată din bucătăria marocană, cu vinete și năut, delicioasă, sănătoasă și foarte ușor de făcut. 

Pui Marengo

Rețeta de pui Marengo este una foarte veche și datează aproximativ de la 1800. Se spune că a fost inventată de bucătarul lui Napoleon, după o bătălie. Conducătorului îi era foame și bucătarul a trebuit să inventeze rapid ceva, cu ingredientele pe care le avea la îndemână.  Rețeta a avut atât de mult succes încât a devenit celebră în Franța și mai apoi în toată lumea. Se face foarte ușor și este o idee excelentă pentru prânz sau cină.

Hummus cu ardei copți și roșii uscate

Hummusul, celebra pastă de năut atât de cunoscută și apreciată în bucătăria orientală, poate fi combinată cu tot felul de alte ingrediente, în funcție de gusturi și de preferințe. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de hummus cu ardei copți și roșii uscate, cu o culoare foarte apetisantă și o aromă deosebită. Se face în câteva minute, poate fi savurată inclusiv în perioada postului și este potrivită și pentru vegetarieni. 

Spirale de cartofi cu chilli și brânză

Atunci când vine vorba despre street food, este imposibil să nu fi văzut măcar, dacă nu să fi gustat, celebrele spirale de cartofi. Crocante, aromate, delicioase și spectaculoase, aceste gustări se pot face foarte simplu și acasă. Aveți nevoie de niște cartofi lunguieți și puțină îndemânare pentru a-i tăia cât mai subțire.

Cartofi gratinați la cuptor

Cartofii sunt cea mai versatilă și mai la îndemână legumă. Îi puteți prepara și savura în atât de multe feluri și combinații de gusturi, încât nu aveți cum să vă plictisiți de ei. Pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine, cartofii ne scot din încurcătură de fiecare dată când nu mai știm ce să gătim.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, de cartofi gratinați la cuptor, cu lapte și cheddar. O puteți prepara pentru orice ocazie și orice masă, însoțită sau nu de carne. 

Sarmale ardelenești pentru Crăciun

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele de sărbătoare ale românilor, mai ales dacă vorbim despre sărbătorile de iarnă. Există multe rețete și feluri de a face sarmale și fiecare gospodină are propriile secrete atunci când vine vorba despre acest preparat. Dacă nu aveți încă o rețetă de sarmale care să vă placă, vă invităm să le încercați pe cele ardelenești. Se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină. Sarmalele gustoase sunt cele cu un procent corect de grăsime, nu cele fade și uscate. 

Piftie din picioare de porc

Piftia, sau răcitura, așa cum este numită în Ardeal și alte zone ale țării, este un preparat tradițional tipic pentru sărbătorile de iarnă. Piftia făcută din carne de porc și șorici nu lipsește de pe masa de Crăciun.  Sigur că puteți face piftie și din altfel de carne, dar rețeta clasică este cea cu picioare de porc. Trebuie să aveți în vedere că dacă alegeți o carne slabă, de pasăre, trebuie să folosiți gelatină pentru că există riscul ca piftia să nu se închege. 

Mâncare de linte cu cârnați

În sezonul rece, organismul are nevoie de mai multe substanțe nutritive decât de obicei. De aceea, alimentele bogate în nutrienți, dar și proteinele și grăsimile de calitate trebuie să facă parte dintr-o dietă echilibrată.  Astăzi vă propunem o mâncare simplă și delicioasă cu linte și cârnați. Dacă vreți să preparați varianta vegetariană sau de post, puteți renunța la cârnați. 

Vită picantă în stil vietnamez

Atunci când ai la îndemână o bucată de carne de vită, dar nu este potrivită pentru friptură, o poți transforma într-un preparat în stil asiatic delicios și simplu de făcut. Fie că vorbim despre rețete chinezești, japoneze, vietnameze sau cu alt specific, toate sunt delicioase și se potrivesc de minune alături de o porție de orez simplu sau noodles. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una cu specific vietnamez și, dacă nu aveți carne de vită sau vreți să o înlocuiți, o puteți face și cu carne de porc sau pui.

Tocăniță de vită cu cartofi

O tocăniță cu carne și legume este o alegere sănătoasă și sățioasă pentru o masă care să sature întreaga familie. Tocănița în general are avantajul că se prepară ușor și nu trebuie să stați pe lângă ea. O lăsați să fiarbă și, între timp, vă ocupați de alte lucruri pe care le aveți de făcut. Sățioasă, delicioasă și din ingrediente la îndemână, tocănița pe care v-o propunem astăzi se potrivește perfect pe post de cină. Nu are nevoie de garnitură, pentru că conține atât carne, cât și legume. 

Arancini - chifteluțe de orez cu bacon și mozzarella

Chifteluțele sunt un preparat care, în mod clasic, se face din carne tocată, dar poate fi preparat din orice vă place, inclusiv pește sau diverse legume. Chifteluțele de legume sunt mai ușoare pentru digestie, iar dacă conțin doar legume, pot fi preparate și savurate în perioada postului foarte bine.  Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de Arancini, adică chifteluțe în stil italian, făcute din orez cu bacon și mazăre și umplute cu mozzarella. Sunt delicioase și ușor de făcut și le puteți prepara oricând pentru o cină sau un prânz în familie, iar copiii le vor adora. 

Mâncare de cartofi cu varză

Mâncărurile de legume, simple, sunt excelente în perioada postului, dar și pentru vegetarieni. Atunci când nu mai știți ce să gătiți, puteți opta pentru o mâncărică de legume, cu ce aveți prin frigider.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și ieftină: tocăniță de cartofi cu varză. Se face ușor, iar dacă nu țineți post se potrivește perfect alături de o porție de cârnați sau carne afumată. 

Pate de ciuperci și caju (de post)

În perioada postului, pateul vegetal este o alegere delicioasă și sănătoasă, cu condiția să nu fie din cel din comerț. Pateul vegetal făcut în casă este sănătos și hrănitor și poate fi făcut din orice legume sau combinație de legume vă place.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă, sănătoasă și delicioasă de pate de ciuperci și caju, cremos, care poate fi păstrat mai multe zile la frigider. 

Hummus cu sfeclă coaptă (de post)

Hummusul, un preparat oriental, foarte simplu de făcut și sănătos, este o alegere extrem de nutritivă în perioada postului mai ales. Pasta clasică de năut o puteți combina cu diverse legume și arome, pentru a obține un preparat cu o savoare complet nouă și un aspect delicios.  Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de hummus cu sfeclă coaptă, cu o culoare foarte apetisantă și un gust pe măsură. Îl puteți face și cu sfeclă fiartă, dacă nu aveți coaptă, vă asigurăm că nu vă va dezamăgi. 

Chilli con carne

Chilli con carne este o mâncare foarte populară mai ales în țările de pe continentul american. O combinație de carne tocată, sos de roșii și fasole roșie, aromatizate cu mirodenii și condimente, chilli con carne își are originea în Texas, dar a ajuns să fie cunoscută și savurată în toată lumea. Modul de preparare și rețeta diferă de la o țară la alta, de la o bucătărie la alta și în funcție de gusturi. Dar nu există diferențe majore, ci doar chestiuni ce țin de dozarea condimentelor. 

Quinoa cu broccoli gratinate la cuptor

Quinoa este o pseudo-cereală excelentă pentru a fi introdusă în alimentație. Este bogată în proteine, fibre și vitamine și poate fi integrată într-o mulțime de rețete, cu carne sau vegetariene, de dulce sau de post. Astăzi vă propunem o combinație delicioasă și sănătoasă de quinoa cu broccoli, gratinate la cuptor. Se face ușor, este un preparat care poate fi savurat atât cald, cât și rece și poate fi o masă delicioasă și pentru copii. 

Fasole cu ciolan - rețetă tradițională

Dacă nu mănânci fasole cu ciolan pe 1 Decembrie, nu ești român. Fie că alegi să o prepari acasă sau o mănânci în oraș, nu poți lăsa să treacă Ziua Națională fără să guști din cel mai popular preparat tradițional: fasolea cu ciolan. Pe internet sunt o mulțime de rețete și, dacă ești începător, nu știi la care să te oprești. Pe câteva dintre ele le-am încercat noi și putem să ți-o recomandăm pe cea mai gustoasă. Nu trebuie să fii as în bucătărie ca să-ți iasă, dacă ai răbdare și timp să o gătești la foc mic, pentru că acesta este secretul, vei obține cea mai bună fasole cu ciolan făcută de tine.

Sarmale în foi de viță cu ciuperci și orez

Sărmăluțele cu ciuperci și orez sunt o alegere nemaipomenită în perioada postului. Le puteți face atât în foi de varză murată, cât și în foi de viță de vie sau de ștevie.  Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de sarmale în foi de viță de vie, aromate, sănătoase și, mai ales, de post. Le puteți face pe aragaz, dar sunt mai gustoase la cuptor. 

Chifteluțe italienești cu carne de vită și curcan

Există o mulțime de feluri de a face chifteluțe, fie că vorbim despre cele din carne sau cele vegetariene. Din carne de porc, vită, curcan, pui sau amestecate, secretul unor chifteluțe delicioase este să aibă procentul corect de grăsime, adică să nu fie nici prea grase, nici prea uscate, și să fie bine legate. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de chifteluțe italienești, dintr-un amestec de carne de vită și curcan. Se fac în general pentru a fi servite cu sos de roșii și paste, dar le puteți savura cu orice garnitură vă place.

Briam - mâncare grecească de legume (de post)

O tocăniță sau o mâncare de legume este oricând o alegere delicioasă și sănătoasă, fie că sunteți vegetarieni, țineți post sau pur și simplu vreți ceva fără carne. Există o mulțime de rețete pe bază de legume, delicioase și rapide. De la o banală tocăniță de cartofi, până la preparate mai elaborate.  Astăzi vă propunem o mâncare de legume inspirată din bucătăria grecească. Se face la cuptor, extrem de simplu, și este foarte potrivită și pentru perioada postului. Puteți adăuga orice alte legume vă plac, cum ar fi ardei, broccoli sau ciuperci. 

Imam Bayaldi - vinete umplute cu legume (de post)

Mâncarea turcească ocupă un loc aparte în bucătăria internațională. Fie că are sau nu carne, există o mulțime de preparate turcești care au ajuns și în bucătăriile noastre. Iar astăzi vă propunem o rețetă cu tradiție și cu o poveste interesantă.  Imam Bayaldi se poate traduce prin ”imamul a leșinat” și face referire la cât de gustos este acest preparat. Este un fel de mâncare doar din legume, fără carne, care poate fi servit ca atare sau cu orez. Sigur că există și varianta de vinete umplute cu carne, dar aceea este altă poveste. Imam Bayandi este un preparat potrivit și în perioada postului, dar și pentru vegetarieni. 

Hummus cu avocado - de post

O porție de hummus este o alegere delicioasă și sănătoasă în orice moment al zilei, fie că țineți post sau nu. Puteți combina năutul din conservă, gata fiert, cu tot felul de ingrediente, pentru a-i da de fiecare dată alt gust.  Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă, sănătoasă și potrivită pentru perioada postului. Hummusul cu avocado este o alegere foarte sănătoasă și gustoasă, care vă asigură o sursă importantă de fibre, carbohidrați și grăsimi sănătoase pentru orice moment al zilei. 

Tochitură de porc simplă și delicioasă

Tochitura de porc este una dintre mâncărurile tradiționale, care nu lipsesc de pe mesele românilor, mai ales iarna. Și asta pentru că se face ușor, este sățioasă și este o mâncare la îndemână când aveți la dispoziție carne de porc. Tochitura se poate face din mai multe feluri de carne, dar cel mai simplu este să combinați carne macră cu cârnați și, opțional, ficat de porc. Cârnații afumați îi vor da o aromă deosebită preparatului. Tochitura se servește, în mod obișnuit, cu mămăliguță, dar puteți să o savurați și cu pâine. 

Pilaf de bulgur cu legume - de post

Cerealele sunt o alegere foarte hrănitoare și sățioasă și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Mai ales în perioada postului, cerealele vă asigură necesarul de carbohidrați și fibre de care organismul are nevoie și există o mulțime de idei și rețete pentru a le prepara, fie că vorbim despre cereale clasice sau pseudo-cereale.  Astăzi vă propunem o rețetă orientală, de post, de pilaf de bulgur cu legume. Este delicios, aromat, datorită condimentelor, și poate fi servit atât ca fel de mâncare în sine, cât și ca garnitură. Dacă nu țineți post, alăturați-i o carne și un sos de iaurt și garantăm că alegerea nu vă va dezamăgi. 

Stroganoff de ciuperci

O tocăniță de ciuperci, cu un sos cremos și delicios, este nemaipomenită pentru orice masă. O puteți servi pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine, fără să fie nevoie să o combinați cu o carne. Ciupercile sunt oricum o sursă excelentă de proteine și sunt una dintre cele mai gustoase legume.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte gustoasă de stroganoff de ciuperci, adică o tocăniță de ciuperci cu sos de muștar și smântână, scăzută, pe care o puteți savura alături de orez fiert, un piure de cartofi sau chiar și o porție de mămăligă. 

Cartofi cu rozmarin la cuptor

Rețetele simple și clasice sunt, uneori, mai bune decât orice mâncăruri sofisticate. Este și cazul acestor cartofi la cuptor, cu rozmarin, rumeniți și aromați, pe care îi puteți savura atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine. Secretul cartofilor cu rozmarin perfect rumeniți este să îi lăsați în coajă, fără să îi curățați. De asemenea, încercați pe cât posibil să folosiți rozmarin proaspăt, nu din cel uscat. Va face diferența în ceea ce privește gustul.  Nu în ultimul rând, aceasta este o rețetă de care vă puteți bucura și în perioada postului. 

Plăcinte cu varză - de post

Nimic nu se compară cu o plăcintă caldă, tradițională, făcută în casă. Iar dacă rețeta este ușoară, ingredientele la îndemână și o puteți savura oricând, atunci chiar merită încercată! Astăzi vă propunem o rețetă ardelenească de plăcinte cu varză, la tigaie. Se fac foarte ușor, rețeta este asemănătoare cu a plăcintelor cu brânză, numai că acestea sunt de post și pot fi savurate în orice moment din an. Plăcintele cu varză sunt un preparat economic și vor fi pe placul întregii familii. 

Pollo parmigiana - șnițel de pui cu sos de roșii și mozzarella

V-ați gândit vreodată că puteți transforma un banal șnițel de pui într-un preparat complet nou și original? Exact despre asta este vorba în rețeta pe care v-o propunem astăzi.  Pollo parmigiana sau pollo alla parmigiana este o rețetă tipic italiană, de piept de pui în sos de roșii, gratinat cu mozzarella la cuptor. Carnea de pui se gătește exact ca șnițelul, înainte de a fi dată la cuptor. De obicei se servește cu paste fierte, dar puteți alătura orice altă garnitură. 

Ciuperci gratinate cu blue cheese și mozzarella

Ciupercile, indiferent sub ce formă sunt gătite, sunt o idee excelentă pentru o garnitură delicioasă sau ca fel de mâncare în sine, dacă vreți ceva fără carne. Există o mulțime de tipuri de ciuperci și și mai multe rețete pe care le puteți prepara cu ele. Astăzi vă propunem o rețetă de ciuperci gratinate, la cuptor, simple și delicioase. Aveți nevoie doar de două tipuri de brânză și, în mai puțin de jumătate de oră, aveți o porție delicioasă de ciuperci gratinate. Asigurați-vă că folosiți ciuperci comestibile, dintr-o sursă sigură. 

Cartofi copți în coajă, cu unt și parmezan

Cartofii copți întregi, în coajă, ne amintesc de gustul copilăriei și de poveștile la gura sobei. Cine a crescut la țară asociază cartoful copt cu iarna și cu focul în sobă și cu toate amintirile din acea vreme.  Cartofii copți în coajă au o aromă și o textură aparte, chiar dacă nu aveți la îndemână un foc de lemne. Ei pot fi făcuți la fel de bine și în cuptor și sunt delicioși, mai ales în sezonul rece. Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi copți cu unt și parmezan, aromați, crocanți și perfecți atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine. 

Tocăniță Nicoise din pulpe de pui

O tocăniță de pui, aromată și delicioasă este o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Alături de un piure sau o porție de orez, sau chiar mămăliguță, această tocăniță pe care v-o propunem astăzi va fi pe placul întregii familii. Rețeta aceasta poate fi făcută din orice fel de carne, nu numai din pulpe de pui. Este o combinație delicioasă de carne, sos de roșii, usturoi și măsline, care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Chifteluțe din quinoa

Chiftelele de legume sunt întotdeauna o alegere delicioasă dacă vreți o alternativă la chiftelele clasice, din carne. Se pot face din orice legume și le puteți combina, pentru un gust aparte. În plus, chiftelele de legume poti fi pregătite și în perioada postului. Astăzi vă propunem o rețetă de chiftele din quinoa, delicioase, sănătoase și sățioase. Dacă vreți să le preparați în varianta de post, puteți renunța la ou și cașcaval din compoziție. De asemenea, dacă vreți o variantă mai dietetică, le puteți găti la cuptor în loc să le prăjiți în ulei. 

Involtini de pui - rulouri de pui cu prosciutto și busuioc

Pieptul de pui este o carne foarte versatilă și ofertantă. Iar atunci când v-ați plictisit de fripturi, grătar, șnițele etc, puteți încerca să umpleți pieptul de pui sau să îl faceți ruladă. Există atât de multe modalități de a mânca de fiecare dată un preparat diferit, încât nu ai cum să te plictisești de ele. Astăzi vă propunem o rețetă de involtini de pui sau, altfel spus, rulouri de pui cu prosciutto și busuioc, rumenite în tigaie și coapte în sos de roșii. Se fac ușor și sunt excelente alături de o porție de orez sau piure.