Piure de mazăre cu mentă aromat, colorat și simplu de făcut. Poate fi savurat alături de orice carne sau pește, este o garnitură deloc pretențioasă, dar foarte gustoasă și hrănitoare.

Piure de mazăre cu mentă

Atunci când spui ”piure”, primul lucru care îți vine în minte este piureul de cartofi. Dar se poate face piure din aproape orice leguminoasă, așa că aveți o mulțime de opțiuni de garnitură, dacă v-ați plictisit de clasicul piure de cartofi.

Cum se face piure de mazăre cu mentă

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400 g mazăre
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • frunze de mentă
  • 3-4 fire ceapă verde
  • 2 lingurițe unt
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smântână lichidă sau lapte

Mod de preparare

Puneți uleiul de măsline într-o tigaie pe foc. Adăugați ceapa verde, mazărea și menta tocată și amestecați. Căliți câteva minute, după care adăugați o cană de apă și lăsați să fiarbă 10-15 minute.

Când apa s-a evaporat, asezonați cu sare și piper după gust. Puneți amestecul într-un robot de bucătărie, împreună cu untul și smântâna și mixați bine, până când mazărea s-a transformat într-o pastă omogenă.

Dacă vreți ca piureul să fie mai fin, mai puteți adăuga lapte sau smântână. Serviți pe post de garnitură, alături de carne sau pește.

Poftă bună!

Beneficiile consumului de mazăre

Mazărea verde este o legumă destul de hrănitoare și conține o cantitate suficientă de fibre și antioxidanți. În plus, poate ajuta la protejarea împotriva unor boli cronice, cum ar fi cele de inimă și cancerul.

În plus, mazărea conține aproape toate vitaminele și mineralele de care aveți nevoie și o cantitate semnificativă de fibre și carbohidrați.