Un preparat foarte sanatos, care poate inlocui cu succes piureul de cartofi. Il vor adora pana si persoanele care nu suporta legumele.

Piure de conopidă cu usturoi
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 1 conopida, taiata in bucati
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1/4 cana parmezan ras
  • 1 lingura crema de branza
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/8 lingurita de piper negru macinat

Mod de preparare

1. Se pune o cratita cu apa pe foc si se da in fiert. Se adauga conopida, se acopera si se lasa sa fiarba pana cand conopida este gata, aproximativ 10 minute.

2. Intre timp, se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mica, la foc mediu si se gateste usturoiul pana cand se inmoaie, aproximativ 2 minute. Se ia de pe foc.

3. Se paseaza conopida ramasa cu un blender pana cand compozitia este cremoasa. Se adauga usturoiul, parmezan-ul, crema de branza, sare si piper negru.