O reteta apreciata atat de copii cat si de adulti, pentru zilele in care te saturi de mancarurile traditionale.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 3 buc piept de pui
- 1 ceapa, taiata pe jumatate
- 2 morcovi, taiati pe jumatate
- 50g praz, taiat pe jumatate
- 50g broccoli, in bucati
- 2 frunze de dafin
- 1 kg mix de cartofi, pastarnac si cartofi dulci
- 400ml lapte
- 40g unt
- 200g conserva porumb dulce, scurs
Mod de preparare
1. Se pune pieptul de pui intr-o cratita mare cu ceapa, morcovii, prazul, broccoli si foile de dafin si se acopera cu 750ml de apa rece. Se da in fiert, se acopera si se fierbe timp de 15 minute pana cand carnea de pui si legumele sunt fragede.2. Se pun cartofii, pastarnacul si cartofii dulci intr-o a doua cratita cu apa si se dau in fiert. Se fierb timp de 20 de minute pana se inmoaie, apoi se scurg bine. Se paseaza cu 100 ml de lapte si putin unt.
3. Se scoate puiul din cratita si se feliaza. Se pun deoparte 300 ml de supa de pui, sau se ingheata pentru a se folosi la alte retete. Se pun legumele si restul lichidului intr-un blender si se paseaza.
4. Se incalzeste untul ramas intr-o tigaie, se adauga faina si se gateste timp de 1 minut, apoi se incorporeaza treptat restul laptelui pana cand sosul este gros si neted. Se adauga treptat legumele pasate, apoi se adauga puiul taiat si porumbul dulce. Se incalzeste cuptorul la 200C.
5. Se imparte umplutura cu pui in 6 forme individuale, apoi se adauga piureul de cartofi, netezind suprafata cu o furculita. Se coc timp de 20 de minute, apoi se servesc.