O prajitura racoroasa, care este si foarte usor de facut.
Timp total 15 minute
Ingrediente
- 1 foaie de placinta
- 1kg capsuni proaspete
- 1 cana de zahar
- 3 linguri amidon de porumb
- 3/4 cana apa
- 1/2 cana frisca
Mod de preparare
1. Se aranjeaza jumatate din capsuni in foaia de placinta, coapta in prealabil intr-o tava. Se zdrobesc fructele ramase si se combina cu zahar intr-o cratita medie. Se pune cratita la foc mediu si se da in fiert, amestecand frecvent.2. Intr-un castron mic, se amesteca amidonul de porumb si apa. Treptat, se adauga amestecul de amidon peste capsuni. Se reduce focul si se fierb capsunile pana se ingroasa, aproximativ 10 minute, amestecand constant. Se toarna amestecul peste capsunile aranjate pe blat. Se racesc timp de cateva ore inainte de servire. Se serveste fiecare felie de placinta cu frisca.