Aceasta reteta este o alternativa la placinta cu branza, foarte gustoasa si satioasa.

Placinta Keema
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 ardei iute, fara seminte si tocat
  • ghimbir proaspat, tocat
  • 1 lingura de seminte de chimen
  • 2 rosii coapte, tocate marunt
  • 500g carne de vita tocata
  • 2 linguri pasta de curry
  • 150ml supa de pui, fierbinte
  • 200g mazare congelata
  • 1 lime - sucul

Pentru piure:

  • 1 kg cartofi dulci, taiati cubulete
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri ceapa verde tocata

Mod de preparare

1. Pentru a face piureul, se gatesc cartofii dulci intr-o cratita cu apa fiarta, cu sare, timp de 15 minute, pana cand sunt fierti. Se scurg bine, se amesteca cu smantana, condimente si ceapa verde.

2. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa, usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul si se gatesc, amestecand ocazional, timp de 6-8 minute. Se adauga semintele de chimen, se gatesc timp de 1 minut, apoi se amesteca rosiile, carnea de vita si curry si se gateste timp de 5 minute. Se adauga supa si se fierbe timp de 10 minute.

3. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se adauga mazarea si sucul de lime si se asezoneaza. Se toarna intr-un vas termorezistent si se adauga piureul, netezind suprafata.

4. Se coace timp de 20 de minute, pana cand partea superioara este usor rumenita. Se serveste cu chutney.