Plăcintă cu dovleac în stil american, delicioasă, aromată, parfumată și ușor de făcut.

Placintă americană cu dovleac

Plină de savoare, această plăcintă cu dovleac este printre preferatele noastre. Are o aromă bogată, este fină și are un gust incredibil datorită crustei făcute în casă.

Cum se prepară plăcinta americană cu dovleac

Această plăcintă este incredibil de ușor de făcut, chiar și pentru începători. Bineînțeles, puteți adăuga pași la procesul de mai jos făcând propria crustă de plăcintă, dar prepararea rețetei se reduce la trei pași simpli.

Pasul 1: Amestecați

amestecați toate ingredientele pentru umplutura de plăcintă

Ei bine, mai întâi va trebui să preîncălziți cuptorul. Apoi, puteți începe prin a amesteca toate ingredientele pentru umplutură: piure de dovleac, lapte condensat îndulcit, ouă, scorțișoară, ghimbir, nucșoară și sare. Amestecați până când se omogenizează.

Pasul 2: Coaceți

Turnați amestecul în crusta de plăcintă

Turnați amestecul în crusta de plăcintă făcută în casă. Coaceți în cuptorul preîncălzit.

Pasul 3: Reduceți căldura și mai coaceți puțin

Coaceți plăcinta de dovleac

Acum veți reduce căldura și veți continua să coaceți. Acest lucru ajută plăcinta să se gătească uniform, fără să se crape. Odată ce un cuțit introdus din crustă iese curat, atunci este gata. Se lasă să se răcească și se servește, se dă la frigider sau se congelează. Serios, asta e tot!

Trebuie să coaceți crusta de plăcintă în orb?

Coacerea în orb înseamnă o pre-coacere a aluatului, fie parțial, fie complet, înainte de a adăuga umplutura. De ce este nevoie să faceți acest lucru? Plăcinta cu umplutură cremoasă, cum ar fi dovleacul, are nevoie în general de puțin timp de coacere. De aceea, pentru a vă asigura că aluatul nu va fi crud și înmuiat, se coace în orb.

Rețeta de plăcintă americană cu dovleac

Preparare 10 minute
Gătire 1 oră
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș de ou
  • 100 de grame de zahăr brun
  • 60 de grame de zahăr alb
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 1 linguriță de ghimbir măcinat
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • 1/4 linguriță de cuișoare măcinate
  • 1/8 linguriță de cardamom
  • 1/2 linguriță de coajă de lămâie rasă fin
  • 400 grame de piure de dovleac
  • 360 de grame de smântână
  • 1 crustă de plăcintă făcută în casă

Mod de preparare

Se prepară crusta

Dacă folosiți o crustă de casă, puneți-o într-o tavă de plăcintă adâncă și congelați-o timp de cel puțin 30 de minute (1 sau 2 ore este și mai bine). Vezi aici cum se prepară aluatul pentru tartă.

Dacă folosiți foi congelate cumpărate de la magazin, pur și simplu desfaceți-le chiar înainte de a le folosi. Veți avea nevoie de două.

Preîncălziți cuptorul

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade C. Poziționați grătarul în partea inferioară a cuptorului.

Faceți umplutura

Bateți ouăle într-un castron mare. Adăugați zahărul brun, zahărul alb, sarea, scorțișoara, ghimbirul măcinat, nucșoara, cuișoarele măcinate, cardamomul și coaja de lămâie.

Se adaugă piureul de dovleac, apoi smântâna. Se amestecă totul până când obțineți o compoziție omogenă. Umplutura va fi fluidă, dar se va întări în cuptor.

Umpleți coaja de plăcintă și dați la cuptor

Turnați umplutura în crusta de plăcintă. Coaceți în cuptor la o temperatură de 220 de grade timp de 15 minute.

După 15 minute, reduceți temperatura la 175 de grade. Plăcinta este gata atunci când un vârf de cuțit introdus în centru iese umed, dar relativ curat. Acest lucru va dura între 50 și 60 de minute.

Rețineți că plăcinta de dovleac va ieși din cuptor umflată (din cauza ouălor) și se va dezumfla pe măsură ce se răcește.

Observații: La jumătatea timpului de coacere, este posibil să fie nevoie să puneți folie de aluminiu în jurul marginilor pentru a împiedica crusta să se rumenească prea tare.

Lăsați plăcinta să se răcească, apoi serviți

Lăsați plăcinta plăcinta cu dovleac să se răcească timp de 2 ore. Se servește cu frișcă.

Puteți lăsa plăcinta de dovleac răcită pe tejghea timp de până la 4 ore, apoi o puteți acoperi și o puteți muta la frigider timp de până la 3 zile. Lăsați-o să ajungă la temperatura camerei înainte de a o servi.

Dacă vreți să o păstrați o perioadă mai lungă, înfășurați ermetic felii individuale sau plăcinta întreagă, răcită, și congelați-o timp de până la 1 lună.

Calorii și valori nutriționale

O felie de plăcintă americană de dovleac are 315 calorii.

  • Calorii

    315kcal

  • Carbohidrați

    30g

  • Zaharuri

    16g

  • Fibre

    2g

  • Grăsimi

    20g

  • Grăsimi saturate

    10g

  • Colesterol

    100mg

  • Sodiu

    240mg

  • Potasiu

    185mg

  • Calciu

    50mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.