Combinația de carne de porc cu sosuri este întotdeauna inspirată. Cu atât mai mult dacă vorbim despre o rețetă de inspirație asiatică, așa cum este și cea pe care v-o propunem astăzi. 

Mușchi de porc, broccoli, caju și sos, toate învelite într-o aromă exotică. Rețeta de porc sichuan se face foarte ușor și este ideală atunci când vreți să pregătiți ceva rapid și delicios. O puteți servi cu orez sau simplă, nu are cum să vă dezamăgească. 

Porc sichuan cu broccoli și caju
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 lingurițe ulei
  • 500 g carne de porc (mușchi)
  • 1 cățel de usturoi
  • 300 g broccoli
  • 2 cepe roșii
  • 50 g caju crud
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 linguriță sos de soia
  • 1 linguriță oțet de vin roșu
  • 1 linguriță oțet de orez
  • 1 linguriță sos chilli
  • 1 linguriță apă
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 lingurițe amidon

Mod de preparare

Tăiați carnea de porc fâșii potrivite și asezonați cu sare și piper.

Puneți un vas cu apă și sare la fiert. Adăugați broccoli-ul rupt în buchețele și dați în clocot timp de 3-4 minute.

Puneți puțin ulei într-o tigaie pe foc. Adăugați usturoiul tocat mărunt, ceapa tăiată julien și carnea de porc și căliți. După ce carnea și-a schimbat culoanea, adăugați sosurile și amestecați.

Lăsați să se călească, după care adăugați broccoli-ul scurs de apă, nucile caju și amidonul amestecat cu două lingurițe de apă.

Opriți focul când sosul s-a îngroșat puțin. Serviți simplu sau cu orez.

Poftă bună!