Combinația de carne de porc cu sosuri este întotdeauna inspirată. Cu atât mai mult dacă vorbim despre o rețetă de inspirație asiatică, așa cum este și cea pe care v-o propunem astăzi.
Mușchi de porc, broccoli, caju și sos, toate învelite într-o aromă exotică. Rețeta de porc sichuan se face foarte ușor și este ideală atunci când vreți să pregătiți ceva rapid și delicios. O puteți servi cu orez sau simplă, nu are cum să vă dezamăgească.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 2 lingurițe ulei
- 500 g carne de porc (mușchi)
- 1 cățel de usturoi
- 300 g broccoli
- 2 cepe roșii
- 50 g caju crud
- sare
- piper
- Pentru sos:
- 1 linguriță sos de soia
- 1 linguriță oțet de vin roșu
- 1 linguriță oțet de orez
- 1 linguriță sos chilli
- 1 linguriță apă
- 1 linguriță zahăr
- 2 lingurițe amidon
Mod de preparare
Tăiați carnea de porc fâșii potrivite și asezonați cu sare și piper.Puneți un vas cu apă și sare la fiert. Adăugați broccoli-ul rupt în buchețele și dați în clocot timp de 3-4 minute.
Puneți puțin ulei într-o tigaie pe foc. Adăugați usturoiul tocat mărunt, ceapa tăiată julien și carnea de porc și căliți. După ce carnea și-a schimbat culoanea, adăugați sosurile și amestecați.
Lăsați să se călească, după care adăugați broccoli-ul scurs de apă, nucile caju și amidonul amestecat cu două lingurițe de apă.
Opriți focul când sosul s-a îngroșat puțin. Serviți simplu sau cu orez.
Poftă bună!