Prăjitura Dinții Negrului (sau Dinții Negresei, cum mai este numită) este un desert foarte simplu și delicios pe care îl puteți face. Practic, este vorba despre o negresă cu bezea și cu un strat subțire de gem și nucă la mijloc. Este delicioasă, potrivită pentru orice ocazie și puteți regla cât să fie de dulce, prin tipul de gem pe care îl folosiți.
Dacă nu vreți o prăjitură foarte dulce, alegeți un gem fără zahăr. Îl găsiți în comerț, dar îl puteți face și acasă. Aici, de exemplu, aveți o rețetă de gem de prune fără zahăr.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 5 ouă
- 200 g unt
- 300 g făină
- 400 g zahăr
- 250 ml lapte
- 65 g cacao
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g gem
- o mână de nucă
Mod de preparare
Porniți cuptorul la 180 de grade.Separați ouăle și lăsați albușurile deoparte. Pe ele le vom folosi la bezea. Untul la temperatura camerei se mixează într-un bol împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr. Adăugați gălbenușurile unul câte unul, continuând să mixați.
Turnați treptat și laptele, după care încorporați ingredientele uscate: făina, sarea, praful de copt, iar la final cacaoa. Când toate ingredientele sunt omogenizate, turnați compoziția în tava tapetată cu făină și dați la cuptor pentru 25-30 de minute.
Între timp, ne vom ocupa de bezea. Bateți albușurile spumă și adăugați restul de zahăr, când spuma capătă volum. Mixați până când obțineți o spumă lucioasă, ca pentru bezea.
Scoateți prăjitura din cuptor și întindeți un strat subțire de gem peste. Puneți și nuca tocată mărunt, apoi bezeaua, având grijă să o întindeți bine. Mai dați prăjitura la cuptor pentru 10 minute, cât să capete bezeaua crustă și să devină crocantă.
Lăsați prăjitura să stea la rece, ideal peste noapte. Când o tăiați, scufundați cuțitul în apă fierbinte pentru a se tăia frumos.
Poftă bună!