Prăjitura Raffaello fără coacere este o delicatesă dulce inspirată de bomboanele Raffaello.

Prăjitură Raffaello fără coacere

Prăjitura Raffaello fără coacere este foarte simplu de făcut, cu biscuiți, frișcă, brânză mascarpone, fulgi de nucă de cocos și ciocolată albă. Desertul este perfect pentru zilele de vară când aprinderea cuptorului nu pare deloc o idee bună. Aspectuoasă și gustoasă, aceasta se potrivește de minune și în zilele obișnuite, dar și la ocazii, cum ar fi aniversările.

Singurul dezavantaj al prăjiturii Raffaello fără coacere este acela că trebuie să stea în frigider pentru cel puțin opt ore înainte de a fi servită.

Rețeta de prăjitură Raffaello fără coacere

Preparare 20 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 500 de grame de biscuiți digestivi
  • 400 de mililitri de smântână pentru frișcă
  • 400 de grame de brânză mascarpone
  • 250 de mililitri de lapte normal sau de cocos, plus ceva mai mult pentru a înmuia biscuiții digestivi
  • 120 de grame de fulgi de nucă de cocos și ceva mai mult pentru decor
  • 200 de grame de ciocolată albă, topită
  • O linguriță de esență de vanilie
  • Coaja de la o lămâie

Mod de preparare

Mai întâi, încingeți o tigaie și turnați fulgii de nucă de cocos. Apoi, adăugați peste ei patru sau cinci linguri de lapte.

Luați tigaia de pe foc după aproximativ două sau trei minute. Lăsați compoziția să se răcească și apoi treceți-o printr-o sită, presând nuca de cocos. Astfel, veți obține o aromă foarte intensă de nucă de cocos. Lăsați laptele deoparte.

Notă: Puteți folosi lapte de cocos în loc de lapte normal și în acest fel puteți sări peste acest prim pas al rețetei.

Ulterior, într-un bol încăpător, amestecați brânza mascarpone și ciocolata albă topită. Adăugați laptele cu aromă de cocos, esența de vanilie și coaja de lămâie.

Mixați smântâna pentru frișcă într-un bol separat și adăugați-o la compoziția de mascarpone. Amestecați bine totul.

Începeți să montați prăjitura. Acoperiți o tavă cu hârtie de copt. Scufundați biscuiții digestivi în lapte, pe rând, și aranjați-i pe fundul tăvii. Apoi, întindeți un strat generos din amestecul de ciocolată albă și repetați cu biscuiții digestivi și așa mai departe, alternând.

Însă, aveți grijă ca ultimul strat al prăjiturii să fie de cremă, nu de biscuiți. În cele din urmă, adăugați și fulgi de nucă de cocos deasupra, dacă doriți. Desertul trebuie să stea în frigider timp de cel puțin opt ore înainte de a putea fi servit, astfel încât să aibă timp să ajungă la textura potrivită.

Prăjitura poate fi servită ca atare sau poate fi ornată cu bomboane Raffaello, ciocolată albă, frișcă sau orice preferați și considerați că o face mai aspectuoasă sau mai festivă.