Încearcă rețeta delicioasă de Prăjitură Raffaello cu nucă de cocos! O prăjitură fină, ușor de preparat, cu blat pufos, cremă de ciocolată albă și aromă intensă de cocos.

Prăjitură Raffaello cu nucă de cocos

Vrei să pregătești un desert care să te ducă cu gândul la vacanță și la arome exotice? Prăjitura Raffaello cu nucă de cocos este alegerea perfectă. Cu un blat pufos, bine însiropat, o cremă de ciocolată albă și un strat generos de nucă de cocos, această prăjitură te va cuceri imediat.

Simplu de făcut și foarte gustoasă, este desertul ideal pentru momentele în care vrei să te răsfeți pe tine și pe cei dragi.

Timp total 2 ore

Ingrediente

Pentru blat

  • 6 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de făină
  • o jumătate de linguriță praf de copt
Pentru sirop
  • 200 ml apă
  • 4 pliculețe de zahăr vanilat
Pentru cremă
  • 250 ml lapte
  • 200 grame ciocolată albă
  • 160 de grame de fulgi de nucă de cocos
  • 7 linguri de frișcă bătută
Pentru ornat
  • Fulgii de nucă de cocos

Mod de preparare

Pregătirea blatului

Separă albușurile de gălbenușuri.

Bate gălbenușurile cu un praf de sare.

Bate albușurile spumă, apoi adaugă treptat zahărul și continuă să bați până obții o spumă fermă.

Încorporează uleiul, praful de copt și gălbenușurile în spuma de albușuri. Amestecă ușor, de jos în sus.

Adaugă făina, amestecând încet până când compoziția este omogenă.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt, toarnă aluatul și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 de minute, până când blatul se rumenește ușor. Lasă-l să se răcească, apoi taie-l în două, obținând un strat mai gros și unul mai subțire.

Pregătirea siropului

Pune apa și zahărul vanilat într-o cratiță mică. Fierbe-le timp de câteva minute, apoi lasă siropul să se răcească.

Așază blatul mai gros pe un platou și însiropează-l uniform cu siropul răcit.

Pregătirea cremei

Într-o cratiță, încălzește laptele și adaugă ciocolata albă. Topește ciocolata la bain-marie, amestecând continuu.

După ce ciocolata s-a topit complet, adaugă fulgii de nucă de cocos și fierbe amestecul timp de 2-3 minute. Lasă-l să se răcească complet.

Când amestecul s-a răcit, încorporează frișca bătută. Aceasta va da cremei o textură mai pufoasă și aerată.

Asamblarea prăjiturii

Întinde crema peste blatul mai gros, deja însiropat.

Așază blatul subțire deasupra și însiropează-l și pe acesta.

Păstrează 2-3 linguri de cremă pentru a întinde un strat subțire pe deasupra prăjiturii. Presară generos fulgi de nucă de cocos pentru un aspect și un gust final perfect.

Sfaturi pentru o prăjitură Raffaello perfectă

  • Dacă nu ai zahăr vanilat, poți folosi zahăr tos și adăuga puțină esență de vanilie în sirop.
  • Pentru o cremă mai aerată, poți mixa puțin crema de ciocolată după ce s-a răcit, înainte de a adăuga frișca.
  • Dacă vrei să folosești multicooker-ul, poți topi ciocolata la funcția "înnăbușire" și coace blatul la funcția "coacere".

Prăjitura Raffaello cu nucă de cocos este ideală pentru a fi servită a doua zi, după ce a stat la frigider și s-a însiroplat bine. Taie prăjitura în dreptunghiuri și bucură-te de un desert delicios, cu un gust delicat de cocos și ciocolată albă.