Un pui întreg, pregătit la grătar, la cuptor sau la rotisor, este o masă excelentă pentru întreaga familie, de la mic la mare. Dacă îi alăturăm o garnitură sau o salată preferată, obținem un fel de mâncare delicios, potrivit pentru orice ocazie. 

Rețeta de pui marinat pe care v-o propunem astăzi este inspirată din bucătăria grecească. Carnea de pui este aromatizată cu ulei de măsline, lămâie, usturoi, oregano și poate fi pregătită la cuptor, pe grill sau pe grătar. 

Pui marinat în stil grecesc
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 1 pui întreg
  • 2 cepe roșii
  • oregano proaspăt
  • 2 lingurițe coajă de lămâie
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spălați bine puiul cu apă rece, atât la exterior cât și în interior. Folosiți prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de apă.

Folosiți un cuțit ascuțit sau o foarfecă de bucătărie pentru a despica puiul pe jumătate, pe piept. Asezonați cu sare și piper.

Tăiați julien ceapa roșie, tocați ardeiul iute și usturoiul și amestecați-le într-un bol cu oregano proaspăt și cu coaja de lămâie. Turnați ulei de măsline și amestecați. Frecați puiul pe toate părțile cu acest amestec și lăsați la marinat o jumătate de oră.

Pentru a prăji puiul, puteți folosi grătarul încins sau cuptorul. Dacă alegeți să faceți puiul la cuptor, puneți carnea în tavă și turnați marinada peste el. Acoperiți cu folie de aluminiu, pe care o veți da la o parte după o jumătate de oră.

Întoarceți carnea din când în când și mai ungeți cu amestecul din tavă. Lăsați la cuptor până când carnea este rumenită și a căpătat o culoare arămie. Serviți cu mămăligă, salată sau cartofi.

Poftă bună!